Κλειστός ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα λόγω... συνταξιοδότησης του αρχαιοφύλακα

Κλειστός παραμένει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα μετά την συνταξιοδότηση του μοναδικού αρχαιοφύλακα. Εκτός από την αδυναμία επίσκεψης του μνημείου από τους τουρίστες θέμα εγείρεται και για την ασφάλεια του.

Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας που διαθέτει η πατρίδα μας και διακρίνεται για την αρχιτεκτονική και τον διάκοσμο. Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. και αποδίδεται στον Ικτίνο και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον «Παρθενώνα της Πελοποννήσου». Αποτελεί ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας και ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986.
 
Ερώτηση για το θέμα προς τον υπουργό πολιτισμού κατέθεσε στη Βουλή,  ο βουλευτής Χρίστος Δήμας και ζητά να μάθει πότε αναμένεται και ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα φύλαξης του ναού και να καταστεί άμεσα επισκέψιμο από το κοινό και με πλήρες ωράριο λειτουργίας; Στο μεταξύ με ποιο τρόπο εγγυάται η ασφάλεια του μνημείου;

Πηγή: Γιάννης Καντέλης