Εβδομάδα πολιτισμού και τέχνης στην ορεινή Βωβούσα Ζαγορίου

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ, με την θεματολογία του, να εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο, την προστασία της φύσης μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη πραγματοποιείται με επιτυχία στο γραφικό χωριό Βωβούσα του Ανατολικού Ζαγορίου. Το «ορεινό» Φεστιβάλ. που ξεκίνησε την 1η και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου είναι αφιερωμένο στους νέους, τη φωτογραφία, τη τέχνη της εικόνας και τον κινηματογράφο.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ επισημαίνουν ότι, μέσα από εκδηλώσεις και μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά, στοχεύουν να προσελκύσουν εκτός από το φιλότεχνο κοινό, και οικογένειες που θα επιλέξουν ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό το βουνό το ποτάμι.

Το Φεστιβάλ Βωβούσας ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια ως ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής ενάντια στο σχεδιαζόμενο φράγμα του Αώου. 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις, γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις. Παλιές αποθήκες ξυλείας και η πλατεία του χωριού δίπλα στο ποτάμι αξιοποιούνται για τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Επτά εκθέσεις φωτογραφίας που εγκαινιάζονται διαδοχικά, θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη.

Η Βωβούσα, είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό κτισμένο μέσα στο πράσινο, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου σε υψόμετρο 1000 μέτρων και σε απόσταση 77 χιλιομέτρων από την πόλη των Ιωαννίνων. Ο ποταμός Αώος διασχίζει το χωριό για αυτό από τον 18ο αιώνα, ένα πετρόχτιστο γεφύρι «σμίγει» τους δύο οικισμούς του.
Πηγή: skai.gr