Ο Μπαντέρας ξαναζεί τον εφιάλτη των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων (trailer)

Ο ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την περιπέτεια που έζησαν το 2010 οι 33 χιλιανοί μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβισθεί κάτω από το έδαφος για περισσότερους από δύο μήνες. Στην ταινία «Οι 33», που προγραμματίζεται να προβληθεί στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ο Μπαντέρας υποδύεται τον μεταλλωρύχο Μάριο Σεπούλδεβα

Οι άνδρες είχαν εγκλωβισθεί σε βάθος 700 μέτρων κάτω από τη γη όταν κατέρρευσε το ορυχείο χρυσού και χαλκού στο οποίο εργάζονταν στην Έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής. Μάλιστα μέχρι τη 17η ημέρα εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν πεθάνει, όταν, απρόσμενα, ακούστηκε ένα χτύπημα στην άκρη ενός τρυπανιού που είχε κατέβει στα βάθη του ορυχείου. Οι διασώστες βρήκαν ένα σημείωμα πάνω στο τρυπάνι που έγραφε: «Εμείς οι 33 στο καταφύγιο είμαστε καλά». Έπειτα από 69 ημέρες κάτω από τη γη ανασύρθηκαν ένας προς έναν στην επιφάνεια.

Στη συνέντευξη στο Σαντιάγο, ο βραζιλιάνος ηθοποιός Ροδρίγο Σαντόρο είπε πως είναι μεγάλη πρόκληση να ειπωθεί μία πολύπλοκη ιστορία σε διάστημα λίγων ωρών εκτιμώντας πως το γεγονός ότι η ταινία επικεντρώθηκε σε μερικούς μόνο χαρακτήρες ήταν καλή επιλογή.

Στην ταινία παίζουν επίσης η Ζιλιέτ Μπινός, που έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας, και ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Μπρόλιν.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters