Κλείσιμο

Σκακιστές από 8 χώρες στο «Ιδαίον Άντρον» της Κρήτης

Ξεκινάει την Πέμπτη, 9 Ιουλίου,  στα Ανώγεια, το 4ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Ιδαίον Άντρον» το οποίο θα διεξαχθεί έως τις 16 Ιουλίου. Αθλητές από οχτώ χώρες και συγκεκριμένα από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Ισραήλ, και Ελλάδα θα αναμετρηθούν στις σκακιστικές δυνατότητες τους στο σημαντικό, για την περιοχή, αθλητικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός, που η φήμη του έχει ξεπεράσει τόσο τα όρια του δήμου Ανωγείων όσο και της Κρήτης και αποτελεί πλέον σημαντικό θεσμό για το νησί.

Επώνυμοι γκραν μαιτρ της σκακιστικής οικογένειας όπως ο Ισραηλινός Tamir Nabaty, ο Ιταλός David Alberto, ο Αιγύπτιος Ibrahim Hatim, ο Έλληνας πρωταθλητής Σπύρος Σκέμπρης καθώς και ο Ηρακλειώτης Τίμης Λυριντζάκης θα «ανηφορήσουν» προς τις πλαγιές του Ψηλορείτη για να βρεθούν στα Ανώγεια και να συναντηθούν, μεταξύ άλλων, και με τη νέα γενιά σκακιστών αρκετοί από τους οποίους είναι κάτω των 18 ετών.

Το τουρνουά διοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Ανωγείων, ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ανωγείων, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και σκακιστικών συλλόγων του νησιού.
Πηγή: Πηγή: AΜΠΕ