Πέθανε ο παραγωγός του Karate Kid - Jerry Weintraub

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών  ο Τζέρι Γουάιντραουμπ, ένας από τους πιο διάσημους παραγωγούς του Χόλιγουντ. 

Ο άνθρωπος πίσω από το Karate Kid και το Ocean's Eleven απεβίωσε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, με την οικογένειά του στο πλευρό του. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Γουάιντραουμπ ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική βιομηχανία και αργότερα μετακόμισε στην παραγωγή ταινιών. Ίδρυσε τη δική του εταιρεία παραγωγής και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται για την Warner Bros.

Πάθος για ζωή

Ο ηθοποιός George Clooney, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο Ocean's Eleven, απέτισε φόρο τιμής στον Γουάιντραουμπ, λέγοντας: «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αφιερώματα για τον Τζέρι. Θα γελάσουμε με τις ιστορίες του και θα χειροκροτήσουμε τα επιτεύγματά του. Στα επόμενα χρόνια, οι ιστορίες και τα επιτεύγματα θα γίνουν πιο φανερά, όπως το ήθελε και ο Jerry. Αλλά όχι σήμερα. Σήμερα ο φίλος μας πέθανε».

Σε δήλωσή του, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, δήλωσε: «Ο Jerry ήταν ένα πρότυπο ανθρώπου, ο οποίος πέτυχε λόγω της τεράστιας δύναμης του ενστίκτου του και του πάθους του για τη ζωή».

Η είσοδός του στην κινηματογραφική βιομηχανία έγινε το 1970 μετά τη συνάντησή του με τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Άλτμαν. Αυτό οδήγησε στην παραγωγή του Nashville το 1975.
Πηγή: skai.gr