Το Athens Open Air Film Festival συνεχίζει τις προβολές του και τον Ιούλιο

Το πρόγραμμα του Ιουλίου ξεκινά με την θρυλική ταινία του Τζον Σταλ «Ας την Κρίνει ο Θεός» (1945), στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, την Τετάρτη 1η Ιουλίου. Παρακινούμενο από μια υπόγεια ονειρική υφή, που δίνει εξωπραγματικές διαστάσεις στα δρώμενα και ενίοτε τα εξυψώνει στη σφαίρα του μυθικού, η ταινία είναι η εξιστόρηση ενός τρελού έρωτα, μιας βαμπιρικής αγάπης και μιας ολέθριας εμμονής, όπως τα φυγαδεύει μοναδικά πίσω από τη φαρμακερή ομορφιά της η Τζιν Τίρνεϊ.

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου, το φεστιβάλ παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Magic Mike XXL» σε πρώτη προβολή, στο Ελληνίς Cinemax. Η παρέα που ξεσήκωσε το κοινό σε όλο τον κόσμο με την επιτυχία «Magic Mike» επιστρέφει. Αυτή τη φορά, οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, μαζί με παλιούς και νέους φίλους, ανεβάζουν ρυθμούς και παίρνουν τους δρόμους, με μια νέα ιστορία, νέα όνειρα και φιλοδοξίες και τις πιο εντυπωσιακές και δυναμικές χορευτικές κινήσεις που έχει αποτυπώσει ποτέ ο κινηματογραφικός φακός.

Η συνέχεια έρχεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου, με την ντελιριακή νυχτερινή οδύσσεια «Μετά τα μεσάνυχτα», του Μάρτιν Σκορσέζε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Η δημιουργία του Σκορσέζε δεν είναι ταινία τρόμου, αλλά μια καφκικών διαστάσεων κωμωδία του παραλόγου όπου μερικοί από τους πιο αρχέγονους ανθρώπινους φόβους και κάμποσα υπαρξιακά άγχη χωρούν μέσα σε ένα σαρδόνιο παιχνίδι με την αγωνία και τις προσδοκίες του θεατή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 10 Ιουλίου το Athens Open Air Film Festival παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, την ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, «Ο 'Ανθρωπος από τη Γαλλία». Εξαίσιο δείγμα της λαμπρής αμερικανικής παραγωγής των '70s και μνημειώδες ως προς τον αδιαπραγμάτευτα μηδενιστικό του χαρακτήρα, το βραβευμένο με πέντε όσκαρ "Ανθρωπος από τη Γαλλία", αποτελεί επάξια τη σημαντικότερη δημιουργία του Φρίντκιν.

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται επίσης, πως το Athens Film Lab, το παράλληλο πρόγραμμα που εγκαινιάζεται φέτος, στα πλαίσια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - «Νύχτες Πρεμιέρας» (16-27/09/2015), θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους νέους κινηματογραφιστές να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παρατείνει την προθεσμία υποβολής, μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ