Πέθανε ο Τζον Στιντ της σειράς «Οι Εκδικητές»

Παρά την μακρά καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ο Ντάνιελ Πάτρικ Μακνί έμεινε στην ιστορία για τον ρόλο του εκκεντρικού και φλεγματικού μυστικού πράκτορα Τζον Στιντ , με το γνωστό καπέλο ντέρμπι και την ομπρέλα στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '60, έχοντας στο πλευρό του την Εμα Πιλ (Νταϊάνα Ριγκ) και την Κάθι Γκέιλ (Χόνορ Μπλάκμαν). Οι ευφυείς και διφορούμενοι διάλογοί τους άφησαν εποχή.

Οι παραγωγοί ζήτησαν από τον Πάτρικ Μακνί να αναπτύξει τον χαρακτήρα του Τζον Στιντ όπως ήθελε. "Ήταν πολύ συμπαθητικοί και μου έδωσαν μόνο ένα όνομα. Έχεις διαβάσει τα βιβλία του Τζέιμς Μποντ; Ξεκίνα και φτιάξε έναν χαρακτήρα", είχε πει ο ίδιος.

Ο Ντάνιελ Πάτρικ Μακνί γεννήθηκε στο Λονδίνο και ήταν γόνος εύπορης και εκκεντρικής οικογένειας. Ήταν ο γιος του Ντάνιελ, εκπαιδευτή αλόγων, που έφαγε στον τζόγο την περιουσία της οικογένειας, και της Ντορότια, ανηψιάς του κόμη του Χάντινγκτον, που τον μεγάλωσε μαζί με την ερωτική της σύντροφο. Ο ίδιος περιέγραφε ως χαώδη την οικογένειά του και κυριαρχούμενη από μία ομάδα γυναικών. Αποφοίτησε από το Ιτον, από όπου εκδιώχθηκε όταν έστησε "επιχείρηση" τζόγου.
Πηγή: skai.gr