Εγκαίνια για την Γκαλερί Ευριπίδη

Η Γκαλερί Ευριπίδη εγκαινιάσθηκε με μια εντυπωσιακή εκδήλωση, στην οποία παρευρέθησαν άνθρωποι των εικαστικών τεχνών, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και πολλοί φιλότεχνοι και θαυμαστές του έργου του Γιάννη Σπυρόπουλου.



Το νεοκλασικό της Ηρακλείτου 10 και Σκουφά άνοιξε τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό πλήρως ανακαινισμένο προσφέροντας στους φίλους των εικαστικών την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερα από 50 έργα του «πατέρα» της αφαίρεσης στην Ελλάδα και διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου Γιάννη Σπυρόπουλου.



Πρόκειται για έργα από την προσωπική συλλογή του Κωνσταντίνου και της Νάσιας Ευριπίδη, τα οποία θα εκτίθενται μέχρι τις 31 Ιουλίου στην Γκαλερί Ευριπίδη.

Πολλά από τα έργα αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, καθώς προέρχονται από δημοπρασίες του εξωτερικού και έχουν συλλεχθεί με σεβασμό, αγάπη και επιμονή στην καλλιτεχνική αξία του Σπυρόπουλου.

«Δεν είναι μια έκθεση μόνο για εκείνους που αγαπούν τον Γιάννη Σπυρόπουλο, αλλά για όσους αγαπούν την Τέχνη» επισημαίνει ο συλλέκτης Κωνσταντίνος Ευριπίδης και προσκαλεί όλους τους φιλότεχνους να γνωρίσουν τον διεθνούς φήμης ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλου, μέσα από μια αναδρομική έκθεση που αποτυπώνει το μεγαλείο του έργου του.



Η πρώτη έκθεση της Γκαλερί Ευριπίδη δίνει και το στίγμα των προθέσεων των ιδρυτών της, Νάσιας και Ειρήνης Ευριπίδου, που επιθυμούν να αναδείξουν το έργο καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων ζωγράφων.


Διάρκεια Έκθεσης : 11 Ιουνίου-31 Ιουλίου 2015

Ώρες Λειτουργίας :

Τρίτη-Παρασκευή : 11.00-15.00 & 17.00-20.30
Σαββάτο : 11.00-15.00
Δευτέρα και Κυριακή : Κλειστά

Γκαλερί Ευριπίδη:Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι,10673.
Τ. 210-3615909, F. 2103600620
e-mail: info@evripides-art.gr
Πηγή: skai.gr