Οι καλοκαιρινές μουσικές βραδιές στον κήπο του Μεγάρου

Η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, ενώ φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων εμπλουτίζεται για τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο με συναυλίες κλασικής μουσικής και όχι μόνο… Από την 1η Ιουλίου, οι Τετάρτες θα είναι αφιερωμένες σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν στη δροσιά του κήπου γνωστά και αγαπημένα κλασικά κομμάτια ερμηνευμένα ζωντανά από μεγάλα σύνολα και ορχήστρες δωματίου: από την κοσμαγάπητη «Μικρή νυχτερινή μουσική» του Μότσαρτ και το «Μπολερό» του Ραβέλ μέχρι τη «Γαλάζια ραψωδία» του Γκέρσουιν.

Τον κύκλο των φετινών συναυλιών ανοίγει την Παρασκευή 12 Ιουνίου η Μόνικα. Η νεαρή τραγουδοποιός που έχει αφήσει την προσωπική της σφραγίδα στην αγγλόφωνη ελληνική σκηνή, θα αφηγηθεί καινούργιες αλλά και γνώριμες ιστορίες, κάτω από τον αττικό ουρανό, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα με κλασικές επιτυχίες και αναπάντεχες διασκευές.

Τη σκυτάλη θα πάρουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Γιάννης Μηλιώκας στις 19 Ιουνίου. Στην καλοκαιρινή συναυλία τους στον κήπο θα ακουστούν τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, ενώ οι δύο γνωστοί ερμηνευτές, που έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στο ελληνικό μουσικό στερέωμα τα τελευταία τριάντα χρόνια, ετοιμάζουν και πολλές εκπλήξεις για το κοινό.

Τηρώντας την παράδοση των προηγούμενων χρόνων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, ο κήπος θα φιλοξενήσει την Κυριακή 21 Ιουνίου (από τις 20.00 έως τις 23.00) την καθιερωμένη πλέον Γιορτή της Μουσικής. Καταξιωμένοι, αλλά και νεαροί μουσικοί, μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα, θα βρίσκονται στον κήπο του Μεγάρου για να παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα, αλλά και για να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους με ένα πάρτι έκπληξη σε ρυθμούς funky hip hop & afro jazz. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, το σκηνικό αλλάζει, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει γιορτινή, καθώς ο Κωστής Μαραβέγιας με την μπάντα του θα στήσει για τρίτη χρονιά ένα ακόμη πάρτι. Ο «βετεράνος» πλέον προσκεκλημένος του μουσικού καλοκαιριού του Μεγάρου θα χρωματίσει το τοπίο της βραδιάς στους έντονους τόνους των προσωπικών του επιτυχιών, προσθέτοντας όμως και μελωδικές πινελιές από τους μουσικούς πολιτισμούς της υφηλίου.

Οι εκδηλώσεις του Ιουνίου θα κλείσουν με δύο νέους καλλιτέχνες που έκαναν φέτος το δισκογραφικό τους ντεμπούτο. Ο Δημήτρης Σαμόλης, με το αγγλόφωνο άλμπουμ «Popetry», και η Αρετή Κοσμίδου, με το «Distance» που δημιούργησε με τον Μανώλη Φάμελο, θα συναντηθούν στις 30 Ιουνίου για να παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε μία βραδιά που φιλοδοξεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις υπόλοιπες συναυλίες στον κήπο θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.
Πηγή: skai.gr