FILME: Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Θεσσαλονίκη

Ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες από τον χώρο του κινηματογράφου, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή δίνει το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «FILME», που πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη χρονιά, από τις 28 μέχρι τις 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ καλούν τους καλλιτέχνες, από 18 έως 44 ετών, να συμμετέχουν στον θεσμό, στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Φέτος, τιμώμενος σκηνοθέτης θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης και τιμώμενος ηθοποιός ο Γιάννης Στάνκογλου.

Το «FILME 2015» έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της EuropeDirect, των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, ενώ σημαντική είναι και η συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα με τις προβολές προγραμματίζονται παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, εργαστήρια και εκδηλώσεις για το πολιτισμικό τετραήμερο, που επιδιώκει να τονώσει την ανάγκη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και να προωθήσει τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών.
Το σύνολο των εκδηλώσεων θα γίνουν στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πηγή: skai.gr