Το Street Art Festival για τρίτη χρονιά στην Θεσσαλονίκη

Για τρίτη χρονιά διοργανώνεται φέτος το Street Art Festival (SAF), το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας της Θεσσαλονίκης και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες της μουσικής, του χορού, του graffiti, του comic, του animation, των εικαστικών και πολλών ακόμα τεχνών από όλο τον κόσμο.

Στις 15 και 16 Ιουνίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το διαφορετικό αυτό φεστιβάλ θα δώσει τον παλμό της τέχνης του δρόμου, δένοντας σε ένα εκρηκτικό μείγμα τη ζωντανή μουσική, τον χορό, τις εικαστικές παρεμβάσεις, το live graffiti και τα extreme sports σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και κεφιού, αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Το φετινό Street Art Festival θα περιλαμβάνει:

-24 ώρες ζωντανής μουσικής με ένα πλούσιο line up: 12ος Πίθηκος, Βόρεια Αστέρια, Ρόδες United, οι ιστορικοί Active Member στο κλείσιμο της καριέρας τους, οι Αμερικάνοι θρύλοι του Hip Hop Sick Jacken (Psycho Realm), Slaine (La Coka Nostra) και τέλος οι hip hop funkers Herbaliser Ful Band είναι μερικά από τα ονόματα, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο φετινό SAF, θα μοιραστούν την ίδια σκηνή.

-Πάνω από 50 graffiti/street artists, που θα δημιουργήσουν σε περισσότερα από 100 μέτρα τοίχου σε ζωντανή δράση

-Σεμινάρια και workshops για τους λάτρεις του Comics και της γλυπτικής φιγούρας, του Animation, του Beatmaking-DJ Scratching, του Skate, του Inline, του BMX.

-Μια μοναδική παρουσίαση για πρώτη φορά στην Ελλάδα του καινοτόμου "3D pen" (στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης).

-Οκτώ διακεκριμένους δασκάλους χορού σε σεμινάρια, voguing, waacking, new style, hip hop, dancehall από την Ελλάδα και το εξωτερικό και

-11 ξεχωριστά χορευτικά σχήματα, που θα παρουσιάσουν τις βραβευμένες χορογραφίες τους σε ένα μοναδικό live dance show.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ