Κλείσιμο

Η Έμμα Σάπλιν στην Ελλάδα για μια συναυλία

Η παγκόσμιας εμβέλειας σοπράνο Έμμα Σάπλιν, που έχει συνδέσει το όνομά της με την Ελλάδα και έχει αγαπηθεί από το ελληνικό κοινό, θα δώσει μία και μοναδική συναυλία, αύριο Σάββατο 25 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στην Ιερά Οδό, στο πλαίσιο της περιοδείας της "The Dandy's Tour".

Τολμώντας να "σπάσει" τα όρια της κλασικής μουσικής, η Έμμα Σάπλιν συνδύασε με έμπνευση και πρωτοτυπία την όπερα με την ποπ μουσική, και ήδη από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "Carminative Meo" γνώρισε τεράστια επιτυχία, με κομμάτια όπως το "Spente le Stelle".

Ο μοναδικός τρόπος ερμηνείας της, τα εκατομμύρια των δίσκων που έχει πουλήσει και οι διαρκώς sold out εμφανίσεις της ανά τον κόσμο, την έχουν πλέον καθιερώσει ως μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της εποχής μας.

Η Έμμα Σάπλιν, σήμερα, μία μέρα πριν από τη συναυλία της, μίλησε στους δημοσιογράφους για τη δουλειά της, τον νέο της δίσκο "Dust of a Dandy", την περιοδεία της, αλλά και για το πόσο πολύ αγαπά το τραγούδι. «Έχω ζωτική ανάγκη να τραγουδάω», εξομολογήθηκε η αιθέρια Σάπλιν και παραδέχτηκε ότι σαν χαρακτήρας είναι ένα ιδιαίτερα εσωστρεφές άτομο.

Ασχολείται όμως και με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική. Για την παγκόσμια κρίση, η Έμμα Σάπλιν πιστεύει ότι «όλος ο κόσμος τρελαίνεται σιγά- σιγά» και θα πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση, δηλώνοντας ότι δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση να είναι πρόεδρος σε καμία χώρα του κόσμου.

Αναφορικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε μια "πικάντικη" ερώτηση για το πού οφείλει την μεγάλη του επιτυχία στις γυναίκες, απάντησε με αφοπλιστικό αυθορμητισμό: «Μα ίσως γιατί είναι πρόεδρος...».

Αύριο Σάββατο 25 Απριλίου, η Έμμα Σάπλιν, θα εμφανιστεί στην Ιερά Οδό με όλη την μπάντα της, που αποτελείται από επταμελές κλασικό σύνολο με δύο επιπλέον φωνές, και θα μας παρουσιάσει ένα best of των μεγάλων επιτυχιών της καριέρας της καθώς και κομμάτια από τον νέο της δίσκο "Dust of a Dandy".
Πηγή: skai.gr