«Συναντήσεις με μουσικούς στο cafe του Ιανού»

Η νοσταλγία είναι το ισχυρότερο συναίσθημα, γιατί αυτό το συναίσθημα, κρατά ζωντανή την ανθρώπινη μνήμη.

Αυτή η φράση της κορυφαίας συνθέτριας Ελένης Καραΐνδρου πλαισίωσε και διάνθισε με την απαράμιλλη ευαισθησία της καλλιτέχνιδος, μια ξεχωριστή βραδιά στον Ιανό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Συναντήσεις με μουσικούς στο cafe του Ιανού", χθες Τετάρτη 22 Απριλίου, με τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη.

Η βραβευμένη συνθέτρια, κάνοντας μια αναδρομή των -περισσότερων από 40- ετών δημιουργίας της, ξεκίνησε με μιαν αυτοβιογραφία, διανθισμένη με φωτογραφίες από τα νεανικά της χρόνια, όταν -7 ετών μόλις- χάνει τη μητέρα της και λατρεύει το πιάνο και τη μουσική, τις σπουδές της, τα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα και τη φυγή της στο Παρίσι ... Το Παρίσι που αγάπησε, και τής "έδειξε νέους δρόμους, έγινε η ‘πόλη της’".

Μίλησε - μεταξύ άλλων - για τη γνωριμία και τη συνεργασία της με τη Μαρία Φαραντούρη και τη " Μεγάλη Αγρυπνία ", τον Μάνο Χατζηδάκη και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Μετά ήρθε ο κινηματογράφος... Η βράβευση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πίσω στο 1982, η γνωριμία και οι συνεργασίες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Αναφέρθηκε στο "Ταξίδι στα Κύθηρα", στον " Μελισσοκόμο" και τον εξαιρετικό τζαζ σαξοφωνίστα Γιαν Γκαρμπάρεκ, για να παρουσιάσει στη συνέχεια, ανέκδοτα ηχητικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από τη ζωή και τη δουλειά της.

Και στο τέλος της βραδιάς, τραγούδια της από το σινεμά και το θέατρο. Τα πιο αγαπημένα.
Στο πιάνο ήταν η Ελένη Καραΐνδρου, ενώ τα τραγούδια ερμήνευσε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σωτηρία Ρουβολή.
Πηγή: skai.gr