Μουσικές Αυλές: 4ο Μουσικό Σεμινάριο Ικαρίας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Κίνηση Πολιτών Ραχών Ικαρίας, διοργανώνει και φέτος από τις 5 έως τις 19 Ιουλίου, το μουσικό σεμινάριο «Μουσικές Αυλές».

Η αυλή του Αη-Γιάννη θα γεμίσει και φέτος από μουσικές και χρώματα, αλλά κυρίως από νέους ανθρώπους που αγαπούν και μοιράζονται τις μουσικές τους.

Στον καταπράσινο οικισμό με θέα το γαλάζιο του Ικάριου πελάγους, τα φετινά σεμινάρια χωρίζονται σε δύο ενότητες από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου και από τις 13 έως τις 19 Ιουλίου.

Την πρώτη εβδομάδα, στον περίβολο του γραφικού Άη-Γιάννη θα βρεθεί ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, με όλη του την ορχήστρα, ενώ η δεύτερη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στη λαϊκή μουσική παράδοση, με σεμινάρια πάνω στο μπουζούκι, βιολί, λαϊκή κιθάρα, ούτι, κανονάκι, κρουστά, σαντούρι, κρητική λύρα και κρητικό λαούτο αλλά και στη φωνή.

Οι φετινές Μουσικές Αυλές επιφυλάσσουν ακόμα μία έκπληξη…
Εξασφάλισαν την παρουσία των Χρήστο Σπουρδαλάκη και Γιάννη Κάττου οι οποίοι θα
μοιραστούν τις τεχνικές και τα μυστικά της οργανοποιίας και τις δύο βδομάδες του σεμιναρίου.

Ακόμα τη δεύτερη εβδομάδα θα τιμήσει με την παρουσία του το μουσικό σεμινάριο ο συγγραφέας Άρης Μαραγκόπουλος με μαθήματα δημιουργικής γραφής. Οι διοργανωτές ευελπιστούν στην
πραγματοποίηση μίας ακόμα ιδιαίτερης διαδραστικής εμπειρίας με βάση πάντα την αγάπη για τη μουσική η οποία όπως αποδεικνύεται τυχαίνει μεγάλης αποδοχής, καταξιώνοντας έτσι τις «μουσικές αυλές» ως έναν ετήσιο μουσικό θεσμό.

Όσοι πιστοί στη μουσική λοιπόν, προσέλθετε!

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη σελίδα του μουσικού σεμιναρίου

http://musicalyards.gr/index.php/el/
E-MAIL: info@musicalyards.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: (+30) 697 694 8982

Πηγή: skai.gr