Aναδρομική έκθεση της ζωγράφου Κατερίνας Γιάννακα στο Ιδρυμα Β. Παπαντωνίου

Βασισμένη σε μια πρωτοβουλία της προέδρου του Ιδρύματος κυρίας Ιωάννας Παπαντωνίου, η κεντρική ιδέα στηρίζεται στην ενσωμάτωση των έργων της ζωγράφου μέσα στις προθήκες του μουσείου. Το στήσιμο είναι καθαρά σκηνογραφικό με την ιδιαίτερη δυσκολία του παντρέματος των παλαιών αντικειμένων με τα νέα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν συγκεντρωμένες δημιουργίες της ζωγράφου από το 1975 έως σήμερα.

Σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στη ζωγραφική, την κεραμική, το κέντημα και το πλέξιμο, μέσα στα οποία η ζωγράφος, έχει πραγματοποιήσει 10 ατομικές εκθέσεις στη ζωγραφική και ισάριθμες στην κεραμική ενώ στις τελευταίες 4 εκθέσεις της, συνυπάρχουν και οι δύο αυτές τέχνες. 


Η Κατερίνα Γιάννακα, μαθήτρια του Ν. Νικολάου και του Γ. Μόραλη τελείωσε την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στη ζωγραφική, το ψηφιδωτό και την σκηνογραφία - ενδυματολογία. Από το 2005 ασχολείται και με την κεραμική, στην οποία είναι αυτοδίδακτη. Η ενασχόληση με τις κλωστές ήρθε πολύ νωρίς, είτε με τη μορφή κεντήματος είτε με πλέξιμο. Έργα της υπάρχουν στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, της Πινακοθήκης της Λάρισας, του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Αρμενία. Το 2013 απέσπασε το πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κεραμικής, έναν από τους μακροβιότερους εικαστικούς θεσμούς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Διάρκεια έκθεσης: 3 Απριλίου – 31 Μαΐου 2015?
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές: 9:00 – 14:30
Σάββατο-Κυριακή: 9:30 – 15:00
Πηγή: skai.gr