Βήμα διαλόγου στον Θεόδωρο Ψυκάκο από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Φιλοξενώντας στους χώρους του Καφέ διάφορες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις διαδρομές τους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού,

Με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα το μουσείο θα συμπληρώσει τη μουσειακή εμπειρία των επισκεπτών του, προσφέροντας εικαστικά ερεθίσματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τον άνθρωπο και τα τέχνεργά του.

Στην έκθεση του Θεόδωρου Ψυκάκου, εκτίθενται έργα που ανιχνεύουν το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο, με σκοπό την απόδοση των βιωμάτων του χώρου και των εντυπώσεων της μνήμης.

Tα «Στοιχεία εποχών» είναι στην πραγματικότητα μία αναζήτηση, ερμηνεία και εν τέλει σύνθεση του χώρου και των μορφών, που συνδιαλέγονται με τις διαχρονικές μορφές που «κατοικούν» εντός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο Θεόδωρος Ψυκάκος είναι αρχιτέκτονας, MSc., με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις αρχιτεκτονικού και καλλιτεχνικού έργου στο ενεργητικό του.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 18:00, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44), ενώ το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Πηγή: ΑΜΠΕ