Ένα Madame Tussauds στην Καβάλα!

Πέντε χρόνια ζωής συμπληρώνει, τον Μάρτιο, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Καβαλιώτη καλλιτέχνη Θόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Καβάλας.

Ο νεαρός δημιουργός, σε αυτό το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει να μετατρέψει, με "όπλα" του τη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια και τη μεθοδοτικότητα, ένα μικρό χωριό του Δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας, σ' έναν τόπο δημιουργίας και φαντασίας, που καθημερινά προσελκύει δεκάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε έναν χώρο συνολικής έκτασης 150 τ.μ., στα Κηπιά, ο Καβαλιώτης καλλιτέχνης εκθέτει 21 ομοιώματα προσωπικοτήτων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που σημάδεψαν με την παρουσία τους την πολιτική, τις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα και τον αθλητισμό.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η Βούλα Πατουλίδου, η Αντζελίνα Τζολί είναι μερικά μόνο από τα ομοιώματα, με τελευταίο εξ αυτών του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Οδυσσέα Ελύτη.

Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά λειτουργεί καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 18.00 τους μήνες από Οκτώβριο - Μάιο και από τις 10.00 έως τις 20.00 τους μήνες από Ιούνιο - Σεπτέμβριο.
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ