Περιπλάνηση στο χωροχρόνο από το Μουσείο της Ακρόπολης

Η αρχαία διατροφή μας δίνει πολλά στοιχεία για το πως ζούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Οι λεπτομέρειες και οι πληροφορίες για τις προτιμήσεις τους και τον τρόπο διατροφής τους, μας φέρνουν πιο κοντά στην κουλτούρα και στο ήθος τους.

Η μελέτη των αρχαίων, τα αγγεία και τα αγαλματίδια είναι από τις κυριότερες πηγές άντλησης πληροφοριών. Σημαντική βοήθεια μας παρέχουν τα έπη του Ομήρου αλλά και οι κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Ποια ήταν λοιπόν τα τοπικά προϊόντα τους, τα εδέσματα της εποχής και ποια προϊόντα εισήγαγαν, εξήγαγαν; Ήταν όντως λιτά και απέριττα τα γεύματά τους; Τελικά το σιτάρι, το λάδι και το κρασί αποτελούσαν την καθημερινότητά τους; Που παρασκεύαζαν την τροφή τους και πόσο συχνά έτρωγαν μέσα στη μέρα; Η λατρεία είχε σχέση με την τροφή; Ποιος ο ρόλος του οίνου στις τελετές;

Όλα αυτά θα τα μάθουμε σε μια 50λεπτη ξενάγηση ειδικά φροντισμένη για τους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, στα πλαίσια των εναλλασσόμενων θεματικών παρουσιάσεων που διοργανώνονται.
Πηγή: Ιωάννα Μπαζιάνα