Χρυσές Σφαίρες 2015: Οι μεγάλοι νικητές - Δήλωση Κλούνεϊ για τη Γαλλία (trailers)

Η ταινία "Boyhood" (Μεγαλώνοντας), βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια στην 72η τελετή απονομής βραβείων στο Λος Άντζελες καθώς έλαβε τρία βραβεία.

Ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και η Πατρίσια Αρκέτ με το βραβείο β΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας απέσπασε η η ταινία "Ξενοδοχείο Grand Budapest" του Αμερικανού Γουές 'Αντερσον.


Το φιλμ με τους Ραλφ Φάινς και Μπιλ Μάρεϊ, μεταξύ άλλων ήταν το μεγάλο φαβορί μαζί με τις ταινίες "Birdman", "Into the Woods", "Pride" και "St.Vincent".

Ο Βρετανός Εντι Ρεντμέιν και η Αμερικανίδα Τζουλιάν Μουρ απέσπασαν στο Λος Άντζελες αντίστοιχα τις Χρυσές Σφαίρες α΄ανδρικού και α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Ο Εντι Ρεντμέιν τιμήθηκε για το ρόλο του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία "The Theory of Everything", αποσπώντας το βραβείο από τα επίσης μεγάλα φαβορί της βραδιάς Στιβ Καρέλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέικ Τζίλενχαλ και Nτέιβιντ Ογιελόλο.



Στην ταινία "Still Alice" η Τζουλιάν Μουρ υποδύεται μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από Αλτσχάιμερ. Ο ρόλος αυτός της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα την οποία επίσης διεκδικούσαν οι Τζένιφερ Ανιστον, Φελίσιτι Τζόουνς, Ρόζαμουντ Πάικ και Ρις Γουίδερσπουν.

Η ηθοποιός 'Ειμι Ανταμς απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄γυναικείου ρόλο σε κωμωδία για τον ρόλο της στην ταινία "Μεγάλα Μάτια" κατά την 72η τελετή απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Λος Αντζελες.

Η 40χρονη ηθοποιός που υποδύεται μια ζωγράφο στην ταινία του Τιμ Μπάρτον δήλωσε μάλλον ειρωνικά κατά την απονομή του βραβείου ότι η τιμητική αυτή διάκριση ήταν τόσο "απρόσμενη" που "δεν είχε τον χρόνο να βάλει κραγιόν στα χείλη της".



Για το ίδιο βραβείο μεγάλα φαβορί ήταν επίσης οι Εμιλι Μπλαντ, Ελεν Μίρεν, Τζουλιάν Μουρ και Κουεβανζέν Ουαλίς.

Η 40χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός παίζει το ρόλο μιας γυναίκας ζωγράφου σε αυτήν την ταινία του Τιμ Μπάρτον, και κέρδισε το βραβείο απέναντι στην Έμιλι Μπλαντ, την Έλεν Μίρεν, την Τζούλιαν Μουρ και την Κουβενζανέ Γουόλις.

Στους άντρες το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας κατέκτησε ο Μάικλ Κίτον, για το ρόλο του στην κωμωδία «Birdman». Το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας για την καλύτερη σκηνοθεσία κατέκτησε ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ταινία "Boyhood"



Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής η παραλαβή της Χρυσής Σφαίρας από τον διάσημο ηθοποιό σκηνοθέτη και παραγωγό Τζόρτζ Κλούνεϊ ο οποίος τιμήθηκε για τη συνολική του καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ο Κλούνεϊ, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο επικεντρώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: «Στα εκατομμύρια των ανθρώπων όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον κόσμο, σε χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, θα πω ότι εμείς δεν θα βαδίζουμε μέσα στο φόβο ... "Je Suis Charlie"»αναφώνησε ο Κλούνεϊ.

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο, ένας θεσμός στις ΗΠΑ από το 1944.



Η ρωσική ταινία "Λεβιάθαν" του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η ταινία καταγγέλλει τη διαφθορά και ένα παντοδύναμο κράτος εξιστορώντας τη μοίρα ενός μηχανικού αυτοκινήτων, του Κόλια (Αλεξέι Σερεμπριάκοφ), που κάνει μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη στη Θάλασσα του Μπάρεντς, στη βόρεια Ρωσία.

Ένας από τους παραγωγούς της ταινίας δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ότι "είτε είσαι Κορεάτης, Αμερικανός, Ρώσος ή Γάλλος, η τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που έρχεται αντιμέτωπος με ένα αδιάφορο σύστημα είναι απολύτως καθολική".

Η ταινία "Λεβιάθαν" απέσπασε το βραβείο από τις επίσης υποψήφιες στην ίδια κατηγορία "Ανωτέρα Βία" (Σουηδία), The Trial of Viviane (Ισραήλ), Ida (Πολωνία, Δανία), Tangerines Mandariinid (Εσθονία).

Η ταινία έχει ήδη κερδίσει το βραβείο καλύτερου σεναρίου στο Φεστιβάλ των Καννών.
Πηγή: skai.gr