Κλείσιμο

Παρουσίαση βιβλίου : Άγιος ή Αμαρτωλός;

Υπόθεση : Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους επιστρέφει στην Αστυνομία του Εδιμβούργου, αν και με χαμηλότερο βαθμό απ’ αυτόν με τον οποίο αποστρατεύτηκε και ελαφρώς πικραμένος. Μια υπόθεση τριάντα χρόνων ξανανοίγει, και υποψίες για κακό χειρισμό της πέφτουν στον Ρέμπους και στην τότε ομάδα του. Ο Μάλκολμ Φοξ είναι ο αξιωματικός επικεφαλής της νέας αυτής έρευνας και το πρόσωπο που θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύγκρουσης του παρελθόντος με το παρόν. Έχει ο Ρέμπους τίποτα να κρύψει; Είναι άγιος ή αμαρτωλός;

Έγραψαν :
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες και ανατροπές. Η πλοκή που στήνει ο Ράνκιν είναι έξοχη όπως πάντα… Ο Ρέμπους εξακολουθεί να είναι καθηλωτικός, ένας εμβληματικός χαρακτήρας του είδους.
Independent

Απλώς καταπληκτικό.
Time Out

Να γιατί ο Ράνκιν και ο Ρέμπους είναι στην κορυφή της λίστας με τους πιο αγαπημένους των αναγνωστών. Μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία του Ρέμπους με έναν συνάδελφό του είναι τόσο έντονη, τόσο καλογραμμένη, τόσο αστεία που δεν μπορείς παρά να ξαναερωτευτείς τον ήρωα…
Times

Υπόγειο αλλά φιλόδοξο… Μια συναρπαστική διερεύνηση των εννοιών της πίστης και της αφοσίωσης σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, καθώς και η καλοδεχούμενη επιστροφή ενός λαβωμένου αλλά αλύγιστου επιζώντα, του επιθεωρητή Ρέμπους.
Guardian

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ίαν Ράνκιν γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960 στο Φάιφ της Σκοτίας. Σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982. Πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή, έκανε διάφορες δουλειές, από εργάτης σε αμπελώνες ως φοροεισπράκτορας και μουσικός συντάκτης. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1986, αλλά η καθιέρωσή του ήρθε με τη δημιουργία του διάσημου αντιήρωά του, του επιθεωρητή Ρέμπους, το 1987. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και είναι μπεστ σέλερ στις περισσότερες ηπείρους. Έχει λάβει τέσσερα CWA DAGGER AWARDS, ενώ το 2004 απέσπασε το πλέον έγκριτο αμερικάνικο EDGAR AWARD. Έχει τιμηθεί με ακαδημαϊκούς τίτλους από τα πανεπιστήμια του Αμπερτέι, του Σεντ Άντριους, του Χαλ και του Εδιμβούργου, ενώ για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία τού απονεμήθηκε επίσης τιμητικός τίτλος (OBE) από τη βασίλισσα της Αγγλίας. Ζει στο Εδιμβούργο με τη σύντροφό του και τους δυο του γιους.

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Πηγή: skai.gr