Κλείσιμο

«Το αμάρτημα της μητρός μου» στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 20/9

«Το αμάρτημα της μητρός μου», διήγημα του Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, μια παράσταση που περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και φεστιβάλ της Αττικής, συνεχίσθηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννης έως και τον περασμένο Μάρτιο. Το καλοκαίρι παρουσιάστηκε σε Κρήτη, Μάνη και Πήλιο και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται ο θερινός κύκλος των παραστάσεων στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 21.15.

Πληροφορίες για το έργο

Σ’ αυτό το αριστουργηματικό διήγημα, ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά, την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του, αποκαλύπτοντας τη βαθιά προσωπική του πληγή.
Πρόκειται για μια εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει στο σκοτάδι, βγαίνει στο φώς και περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας γίνεται λόγος δημόσιος και λυτρωτικός.
Ο Βιζυηνός έχει συμπεριλάβει και αφομοιώσει μέσα στο έργο του, όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης, οι οποίες και υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς.

Συντελεστές:
Θεατρική προσαρμογή – διδασκαλία λόγου- σκηνοθεσία:
Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική:
Βαγγέλης Γιαννάκης
Ερμηνεύουν:
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη
Φωτογραφίες : Μυρτώ Στείρου

Πληροφορίες Παράστασης :
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, Ώρα: 21:15
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : 10,00 €

Προπώληση Εισιτήριων :
Φεστιβάλ Παπάγου : Αναστάσεως 90,τηλ: 2132027186 -187
Κατάστημα Δαναός : Μεσογείων 230,τηλ: 210 6528301

Πηγή: skai.gr