Καλώς ήρθε το Χόλιγουντ: Δράσεις προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών από την Αθήνα

«Κόκκινο χαλί» στο Χόλιγουντ» (και όχι μόνο) στρώνουν τα υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού προχωρώντας σε σειρά μέτρων για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών που θα έχουν πολλαπλασιαστικό οικονομικό, αλλά και πολιτιστικό, αποτέλεσμα για τη χώρα.

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη, η υπουργός Τουρισμού και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας συμφώνησαν στο συντονισμό των δράσεων των δύο υπουργείων για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα. Στόχος, όπως επισημάνθηκε, είναι η ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η δημιουργία οικονομικών κινήτρων καθώς και η απλοποίηση της διαδικασίας για τα γυρίσματα, μέσω μόνο μιας υπηρεσίας. Στόχος τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την προσέλκυση διεθνών παραγωγών στη χώρα μας.



Επίσης συμφωνήθηκε και η από κοινού δημιουργία εφαρμογών apps για κινητά τηλέφωνα, που θα διευκολύνουν τους επισκέπτες στην εξερεύνηση της πολιτιστικής Ελλάδας, των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Όπως τόνισαν οι δύο υπουργοί, στόχος της συνεργασίας των δύο υπουργείων είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα γυρίστηκε σειρά Χολιγουντιανών ταινιών όπως Τα Κανόνια του Ναβαρόνε, Mamma Mia, To Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, Για τα Μάτια σου Μόνο, Lara Croft: Τomb Raider To λίκνο της Ζωής, Τα Δυο Πρόσωπα του Ιανουαρίου και πολλές άλλες, που αξιοποίησαν τις ομορφιές και τα μνημεία της χώρας μας. Η προβολή αυτών των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών παγκοσμίως αναζωογόνησε τον ελληνικό τουρισμό και κατ' επέκταση την ελληνική οικονομία. 
Πηγή: Στέλιος Κάνδιας