Κλείσιμο

Στην κόρη του Ζέλντα αφιέρωσε το τελευταίο μήνυμά του ο Ρόμπιν Ουίλιαμς

Αφιερωμένο στην κόρη του Ζέλντα Ρέι, ήταν το συγκινητικό τελευταίο μήνυμα του Ρόμπιν Ουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ο θάνατος του δημοφιλούς ηθοποιού τη Δευτέρα φαίνεται ότι οφείλεται σε αυτοκτονία, καθώς έπασχε από κατάθλιψη και είχε δώσει στο παρελθόν σκληρή μάχη με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Στις 31 Ιουλίου ο ηθοποιός ευχήθηκε στην κόρη του ευτυχισμένα 25α γενέθλια έχοντας αναρτήσει στο Instagram μια παλιά φωτογραφία τους στην οποία την κρατά αγκαλιά όταν ήταν παιδί.
 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Ζέλντα αφιέρωσε στον πατέρα της ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ "Ο Μικρός Πρίγκιπας": "Εσύ... εσύ μόνο θα έχεις τα αστέρια, όπως κανείς άλλος δεν τα έχει... Σε ένα από τα αστέρια θα ζω. Σε ένα από αυτά θα γελώ. Και έτσι θα είναι σαν όλα τα αστέρια να γελούσαν όταν θα κοιτάς τον ουρανό τη νύχτα... Εσύ -μόνο εσύ- θα έχεις αστέρια που μπορούν να γελούν”.

 

 

 


“Σε αγαπώ. Μού λείπεις. Θα προσπαθώ να κοιτώ ψηλά” καταλήγει το συγκινητικό μήνυμα της Ζέλντα Ρέι Ουίλιαμς.

Η γυναίκα του Ρόμπιν Σούζαν Σνάιντερ δήλωσε “σήμερα το πρωί, έχασα τον άντρα μου και τον καλύτερο φίλο μου, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες και μια από τις πιο όμορφες ανθρώπινες υπάρξεις. Είμαι εντελώς πληγωμένη”.

Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ηθοποιού ήταν στο ζωολογικό κήπο του Σαν Φρανσίσκο του Ιούνιο όταν ο ζωολογικός κήπος έδωσε το όνομά του σε έναν από τους πιθήκους του προς τιμήν του. Ο ηθοποιός εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά την Κυριακή το βράδυ.

Ο 63χρονος ηθοποιός αφήνει πίσω του τρία παιδιά.

0811-robin-zoo-instagram-01

Συγκλονισμένο το Χόλιγουντ

Σοκ και βαθιά συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Χόλιγουντ ο αδόκητος θάνατος το αγαπημένου ηθοποιού.

"Ο Ρόμπιν ήταν μια καταιγίδα κωμικής διάνοιας και το γέλιο μας ήταν η βροντή που την κρατούσε ζωντανή. Ήταν φίλος και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ.

“Ένα τουίτ δεν μπορεί να περιγράψει τη μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής και του ταλέντου του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Αυτό είναι τόσο λυπηρό” δήλωσε μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός Μπεν Στίλερ, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του σε σειρά ταινιών και είχαν αναπτύξει φιλικές σχέσεις.

“Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έκανε τον κόσμο να γελά & να σκέφτεται. Αυτό θα το θυμάμαι & θα το τιμώ. Ένας σπουδαίος άντρας, καλλιτέχνης, και φίλος. Θα μού λείψει πολύ” αναφέρει ο Κέβιν Σπέισι.

“Θλιβερή, θλιβερή, ημέρα ... Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Ρόμπιν. Φώτιζε κάθε δωμάτιο στο οποίο έμπαινε και ήταν μια αληθινή κωμική ιδιοφυΐα” σχολίασε η Τζένιφερ Λόπεζ.

“Δεν θα μπορούσα να μείνω περισσότερο άναυδος από την απώλεια του Ρόμπιν Ουίλιαμς, άνθρωπος με ακεραιότητα, μεγάλο ταλέντο, στενός συνεργάτης, γνήσια ψυχή” τόνισε ο Στιβ Μάρτιν.

“Ένας λαμπρός άνθρωπος και κωμικός. Η κοινότητα των ηθοποιών υπέστη μια ακόμη τραγική απώλεια!” σημείωσε η Φέι Ντάναγουει.

"Τι θλιβερή ημέρα. Συγκλονιστική απώλεια του Ρόμπιν Ουίλιαμς. Ένα εξαιρετικό ταλέντο και ένας ευγενικός άνθρωπος. Μακάρ η μνήμη του να ζήσει πολύ και να ευημερεί" ανέφερε ο Λίοναρντ Νίμοι.

Από την πλευρά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ηθοποιού, χαρακτηρίζοντάς τον ως “μοναδικό στο είδος του”. "Μπήκε στη ζωή μας σαν εξωγήινος και κατέληξε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάσουμε, να κλάψουμε. Πρόσφερε το αστείρευτο ταλέντο του με γενναιοδωρία, ιδίως σε όσους το είχαν περισσότερο ανάγκη" σημειώνει ο αμερικανός πρόεδρος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας