Κλείσιμο

Ασημένιο στη χορωδία Μανώλης Καλομοίρης στους παγκόσμιους χορωδιών

Η χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» κέρδισε το Ασημένιο Δίπλωμα στη κατηγορία «Μικτές Χορωδίες», στους 8ους Παγκόσμιους Αγώνες Χορωδιών που πραγματοποιούνται στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, την Ρίγα της Λετονίας (9 – 19 Ιουλίου). Στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο παγκοσμίως διαγωνισμό χορωδιών, συμμετέχουν πάνω από 480 χορωδίες από 74 χώρες με 27.000 συμμετέχοντες σε μια πραγματική γιορτή της μουσικής.

Η χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης» ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι το 1989 ως παιδική, υπό την καθοδήγηση του Δρ. Νικόλαου Μαλιάρα, καθηγητή Μουσικολογίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμπράξει με μεγάλα συμφωνικά και χορωδιακά σύνολα όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους όπως ο Kurt Masur, ο Μιλτιάδης Καρύδης, ο Λουκάς Καρυτινός, ο Βύρων Φιδετζής και πολλοί άλλοι. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων μεγάλα συμφωνικά έργα όπως τα “Κάρμινα Μπουράνα” του Καρλ Ορφ και το Χορωδιακό Φινάλε “Ωδή στη Χαρά” της 9ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, τα μουσικά παραμύθια του Νίκου Ξανθούλη, ελληνικά και ξένα τραγούδια καθώς και παιδικά τραγούδια του Μανώλη Καλομοίρη.

Πηγή: skai.gr