Κλείσιμο

Αρχίζει στην Τεχνόπολη το 14o Athens Jazz Festival

Σε ρυθμούς τζαζ, γιορτάζει και φέτος η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων καθώς διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το 14ο «Athens Technopolis Jazz Festival» που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.

Μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο θα εμφανιστούν στον ιδιαίτερο χώρο στο Γκάζι, με μοναδικό σκοπό, να ταξιδέψουν το κοινό με τη μουσική τους. Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι οι: Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρο, Ιταλία, Βέλγιο και Τουρκία.

Έχοντας προσελκύσει χιλιάδες θεατές, φέτος το «Athens Technopolis Jazz Festival» γιορτάζει τα 14 χρόνια του από την πρώτη διοργάνωση που έγινε το Μάιο του 2011, ενώ η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα μορφωτικά ινστιτούτα των χωρών - μελών της Ε.Ε. που εδρεύουν στην Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει έναν θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της πόλης, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές.

Μέσα από αυτή την πολύχρονη διαδρομή έχουν «παρελάσει» 28 χώρες και 185 μουσικά σχήματα, ενώ το φεστιβάλ έχουν τιμήσει πολλές φορές, με τη συμμετοχή τους, η Big Band του Δήμου Αθηναίων και πολλοί αξιόλογοι Έλληνες καλλιτέχνες από τον χώρο της τζαζ.

Πάντα με ελεύθερη την είσοδό του, το «Athens Technopolis Jazz Festival» φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης και να το αγκαλιάσει το κοινό.
Πηγή: skai.gr