Ανέκδοτο έργο άφησε πίσω του ο μεγάλος Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

Ένα τελευταίο, ανέκδοτο κείμενο άφησε πίσω του ο μεγάλος λογοτέχνης Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Απριλίου, στην Πόλη του Μεξικού.

Το κείμενο, που έχει τίτλο εργασίας «Θα ιδωθούμε και πάλι τον Αύγουστο», φαίνεται πως χρονολογείται από την περίοδο που ο Μαρκέζ έγραφε το τελευταίο του έργο, «Οι Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής Μου», το οποίο και εκδόθηκε το 2004.

Το ανέκδοτο χειρόγραφο πραγματεύεται παραπλήσια θέματα με το «Οι Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής Μου», κυρίως την αγάπη και το πάθος.

Απόσπασμα του ανέκδοτου έργου δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia και περιέχει χωρίο που μοιάζει με πρώτο κεφάλαιο.

Στο κείμενο περιγράφεται το ταξίδι που κάνει μία περίπου 50χρονη γυναίκα, η οποία επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας της σε ένα τροπικό νησί κάθε χρόνο. Στο απόσπασμα η πρωταγωνίστρια έχει ένα ειδύλλιο με έναν άνδρα.

Η οικογένεια του μεγάλου νομπελίστα δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα επιτρέψει την μετά θάνατον έκδοση του έργου, όπως δήλωσε στο Associated Press στέλεχος του εκδοτικού οίκου of Penguin Random House Mexico, ο οποίος θα έχει τα δικαιώματα του έργου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ