Ανοιχτά 8 το πρωί ως 8 το βράδυ 33 μουσεία και μνημεία τη θερινή περίοδο

Την πρωτοβουλία να ανοίγουν 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως εξήγησε, η εν λόγω πρωτοβουλία «αφορά τα 33 μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων, για την περίοδο από 1ης Απριλίου μέχρι και την 31η Οκτωβρίου».

«Εάν ο καθένας από εσάς γυρίσει με το μυαλό του σε περασμένα χρόνια, μιλώντας σε ξένους, κυρίως, αλλά και σε Έλληνες, υπήρχε πάντα αυτό το αδυσώπητο ερώτημα: ‘Καλά, στην Ελλάδα του πολιτισμού, είναι δυνατόν να μην μπορεί ο ξένος που έρχεται από την Ιαπωνία ή από την Αυστραλία να πάει σε ένα μουσείο και να το βρει ανοιχτό; Να θέλει να επισκεφθεί τους Δελφούς το Σαββατοκύριακο και να μην μπορεί γιατί είναι κλειστοί;’. Αυτό, έληξε. Και είναι ένα ουσιαστικό βήμα προόδου, που δεν έχει να κάνει με καμία ιδεολογία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προσέθεσε πως θα προωθηθούν πολιτικές αναβάθμισης και συντήρησης των μουσείων, καθαριότητας και πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο, πωλήσεων αντιγράφων, καθώς και ανασυγκρότησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως πολίτες που έχουν «ενεργό κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία μας δωρεάν», δικαίωμα που «θα επεκταθεί για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ