Πριν το Πάσχα το διευρυμένο ωράριο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Πριν από το Πάσχα θα επιλύσει το υπουργείο Πολιτισμού το ζήτημα του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας βασικών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, λόγω και της ανοδικής τάσης του τουρισμού και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην επισκεψιμότητα των μουσείων.

Από 1η Απριλίου, τα μουσεία και 33 χώροι από τους 117 οργανωμένους που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών, αλλά και των εισπράξεων, θα μπορούν από την 1η Απριλίου να υποδέχονται 8 το πρωί με 8 το βράδυ το κοινό, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι 33 χώροι που περιλαμβάνουν την Ακρόπολη των Αθηνών, την Ολυμπία, την Κνωσό, τη Σπιναλόγκα, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, τους βασιλικούς τάφους των Αιγών, τη Λίνδο, το Ακρωτήρι, τη Δήλο κ.ά.


Την έναρξη της θερινής περιόδου - που θα απαιτήσει την επιπλέον απασχόληση 1200 ατόμων - θα εγκαινιάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να επισημάνει το ιδιαίτερο βάρος που δίνει η Κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013, 12 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, στο σύνολο των 17,8 εκατομμυρίων που ήρθαν στη χώρα μας.

Οι προβλέψεις για φέτος μιλούν για νέο ρεκόρ.
Πηγή: Με πληροφορίες από Καθημερινή