Φτωχότερος ο κόσμος της μουσικής - Απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών ο Λου Ριντ

Φτωχότερος είναι από την Κυριακή ο κόσμος της μουσικής. Μια εμβληματική μορφή της ροκ, ο πάντοτε νέος στην ψυχή Λου Ριντ, απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών. Ο αμερικανός τραγουδοποιός είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος το Μάιο.

Γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το Μάρτιο του 1942, ο Λου Ριντ (Lewis Allen "Lou" Reed) έκανε την πρώτη του ηχογράφηση σε στιλ ριθμ εντ μπλουζ με το συγκρότημα The Shades, επιτυχία γνώρισε όμως με τους θρυλικούς Velvet Underground στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Οι Velvet Underground υπήρξαν ένα από τα αντεργκράουντ συγκροτήματα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της ροκ μουσικής.



Μετά την αποχώρησή του από τους Velvet Underground, ο Ριντ ξεκίνησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα στη δεκαετία του 1970 - διάστημα κατά το οποίο κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ Transformer, σε παραγωγή Ντέιβιντ Μπάουι, δίσκο που τον έκανε σούπερσταρ.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ριντ αντιμετώπιζε μια σειρά από προβλήματα υγείας, αλλά δεν έχανε το ηθικό του: "Eίμαι ένας θρίαμβος της σύγχρονης ιατρικής, της φυσικής και της χημείας", έγραφε χαριτολογώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Είμαι δυνατότερος από ποτέ" τόνιζε.

Στα προσωπικά του προφίλ σε Facebook και Twitter, την Κυριακή κυριαρχεί μόνο μια φράση: "Η πόρτα".








Δισκογραφία


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ