Φεστιβάλ ελληνικών γεύσεων στην Τεχνόπολη

Την έκθεση με τίτλο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Αθηνόραμα», στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου, συνδιοργανώνει το περιοδικό «Αθηνόραμα», με την Τεχνόπολη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ένα φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού όπου η αφρόκρεμα της παραγωγικής Ελλάδας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα.

Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στην πρώτη Έκθεση Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα. Η έκθεση αυτή ξεφεύγει από τα τυποποιημένα βιομηχανικά πρότυπα, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ

Η επίσκεψη στην έκθεση θα είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας κάποιων εκ των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, είτε γνωστών είτε άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων.

Επίσης, διάσημοι σεφ θα παραδώσουν μαθήματα μαγειρικής, ενώ θα υπάρξουν και εργαστήρια γεύσης.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :
Παρασκευή 12/4: 4-9 μ.μ.
Σάββατο 13/4: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 14/4: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Γενική είσοδος: € 5
Εισιτήριο 3 ημερών: € 10
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr,
Πηγή: skai.gr