Κλείσιμο

Το φιλμ The Capsule στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η μικρού μήκους ταινία «The Capsule», της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, προβάλλεται από το Σάββατο, 16 Μαρτίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Πρόκειται για την 35λεπτη ταινία που δημιούργησε η σκηνοθέτις, με αφορμή την ανάθεση από το Ιδρυμα ΔΕΣΤΕ, στα πλαίσια του DesteFashionCollection 2012. H ταινία και η ομώνυμη εικαστική εγκατάσταση παρουσιάστηκαν στο Barney's της Νέας Υόρκης.

Η σκηνοθέτις συνεργάστηκε για το «The Capsule» με νεαρούς πρωτοπόρους σχεδιαστές που προκαλούν τα όρια της μόδας και την μετατρέπουν, μέσα από ένα παιχνίδι με τη γλυπτική, σε τέχνη που μπορεί να φορεθεί.

Η ταινία γυρίστηκε
σε έπαυλη στην Ύδρα, είναι εμπνευσμένη από τους πίνακες της Πολωνής καλλιτέχνιδας Αλεξάντρα Βαλισέφσκα, με την οποία συνεργάστηκε και στο σενάριο. Πρωταγωνιστεί ένα διακεκριμένο διεθνές γυναικείο καστ, μεταξύ των οποίων, Αριάν Λαμπέντ (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Βενετίας 2010 για την ταινία Attenberg), Κλεμάνς Ποεζί, γνωστή από τις ταινίες «Χάρι Πότερ» και «127 Ώρες», Ιζόλντα Ντίτσακ, πρωταγωνίστρια στο «Φάουστ» του Αλεξάντερ Σοκούροφ.

Η «The Capsule» περιγράφεται ως «μια ελληνική γοτθική ιστορία μυστηρίου. Επτά νεαρές γυναίκες. Μία έπαυλη χτισμένη πάνω σ' έναν κυκλαδίτικο βράχο. Μια σειρά μαθημάτων πάνω στην πειθαρχία, την επιθυμία, την ανακάλυψη και την απώλεια. Ένας κλειστός κύκλος μελαγχολίας στο κατώφλι που χωρίζει ένα κορίτσι από μια γυναίκα - στο διηνεκές.».
Πηγή: skai.gr