Γαλλία: Ο Ζακ Ταρντί αρνήθηκε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής

Ο διάσημος παγκοσμίως σκιτσογράφος και δημιουργός κόμικς Ζακ Ταρντί αρνήθηκε την Τετάρτη το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της γαλλικής δημοκρατίας.

Ο Ταρντί δικαιολόγησε την απόφασή του υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να δεχθεί οιαδήποτε πολιτική επιρροή.
Ο 66χρονος καλλιτέχνης, γνωστός παγκοσμίως για τη σειρά κόμικ με τις περιπέτειες της «χάρτινης» γαλλίδας ηρωίδας Adele Blanc-Sec, δήλωσε ότι έμαθε για τη διάκριση αυτή την εβδομάδα.

«Όντας έντονα συνδεδεμένος με την ελευθερία της σκέψης μου και της δημιουργικότητας, δεν θέλω να λάβω τίποτα, ούτε από αυτή την κυβέρνηση ή από οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη. Ως εκ τούτου, αρνούμαι το μετάλλιο με το μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Ο Ταρντί έχει επαινεθεί ιδιαίτερα για τις εργασίες του σχετικά με τη βαρβαρότητα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με την εικονογραφημένη νουβέλα «Ήταν ο πόλεμος των χαρακωμάτων» με την οποία κέρδισε δύο βραβεία Eisner, το ισοδύναμο των Όσκαρ για τα κόμικς.

Στην τελευταία του δουλειά, «Εγώ ο Ρενέ Ταρντί, φυλακισμένος πολέμου, Stalag II Β» καταπιάνεται με τις εμπειρίες του πατέρα που ήταν αιχμάλωτος πολέμου από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Πηγή: skai.gr