Αρχίζει η προπώληση για την Οδύσσεια

Ο Robert Wilson, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κόσμου, εμπνέεται από το ομηρικό έπος και δημιουργεί με έλληνες ηθοποιούς μια πρωτότυπη παράσταση στην ελληνική γλώσσα για το Εθνικό Θέατρο (συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου).

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Η Οδύσσεια του Ομήρου είναι ένα εμβληματικό αριστούργημα που αφηγείται με τρόπο μοναδικό την πορεία του ανθρώπου προς τις ρίζες του αλλά και προς την ίδια την ύπαρξή του. Ο Οδυσσέας μετά τον πόλεμο της Τροίας ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής στην πολυαγαπημένη του Ιθάκη διασχίζοντας τη θάλασσα της Μεσογείου από το Αιγαίο Πέλαγος έως τα παράλια της Αφρικής, την Αδριατική και το Ιόνιο Πέλαγος. Με τους συντρόφους του στην αρχή και μόνος στη συνέχεια θα βρεθεί αντιμέτωπος με δοκιμασίες και εμπόδια σχεδόν ανυπέρβλητα, με τη μανιασμένη θάλασσα, με ναυάγια, με θεούς, ανθρώπους και μυθικά τέρατα. Πολυμήχανος και επινοητικός, θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και θα καταφέρει να επιστρέψει στον τόπο του και να ξαναβρεί τη ζωή του.

Η ιστορία του Οδυσσέα που αντανακλά τον πανανθρώπινο πόθο για επιστροφή στην πατρίδα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη Robert Wilson. Με την εξαιρετική του ικανότητα να διεισδύει στα κείμενα με τρόπο ριζοσπαστικό, φωτίζοντας όλες τις διαστάσεις τους, συνδυάζοντας μύθο και πραγματικότητα και αποκαλύπτοντας απρόσμενες πλευρές τους, ο Robert Wilson εικονοποιεί με απαράμιλλο τρόπο το μοναδικό αυτό έπος σε μία συνεχή ροή σκηνών και μαγικών εικόνων μύθου, πραγματικότητας και ιστορίας. Κίνηση, ήχος και φως δομούν την διάσημη αισθητική του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη.

Η Οδύσσεια, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα από τις 26 Οκτωβρίου έως τον Μάρτιο του 2013, θα μεταφερθεί στη συνέχεια για τρεις εβδομάδες στο Piccolo Teatro του Μιλάνου αλλά και σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού ταξιδεύοντας την χώρα μας και τον πολιτισμό μας σε ολόκληρο τον κόσμο.


Πηγή: skai.gr