Μουσείο Ηρακλειδών: Δωρεάν είσοδος στους τολμηρούς ποδηλάτες

Τους... τολμηρούς ποδηλάτες της Αθήνας, που αψηφούν τον καύσωνα, τους απρόσεκτους οδηγούς Ι.Χ. και τους κακοσυντηρημένους δρόμους της πόλης, αποφάσισε να επιβραβεύσει το Μουσείο Ηρακλειδών, προσφέροντάς τους δωρεάν είσοδο στην έκθεση «M.C. Escher - V. Vasarely: Από τη λογική της Τέχνης στη λογική των Μαθηματικών» καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του (Παρασκευή από τη 1 ώς τις 9 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή από τις 11 π.μ. ώς τις 7 μ.μ.). Επιπλέον, όσοι επισκέπτονται τους χώρους του μουσείου με τα ποδήλατά τους θα εξασφαλίζουν προσφορές σε επιλεγμένα είδη του πωλητηρίου, καθώς και 20% έκπτωση στο καφέ «Θόλος», ακριβώς απέναντι από την είσοδο του κτιρίου. Στόχος της πρωτότυπης δράσης είναι η προώθηση της χρήσης ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης, η οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση του μουσείου, μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ώς την παύση λειτουργίας του μουσείου λόγω των θερινών διακοπών – από τις 29 Ιουλίου μέχρι τις 24 Αυγούστου. Στο ίδιο διάστημα, διοργανώνονται βιωματικά εργαστήρια σχεδίου για ενηλίκους, κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά – Αισθητικές προκλήσεις και νοητικές αφαιρέσεις» και θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για οργανωμένες ομάδες παιδιών από δήμους, συλλόγους γονέων κ.λπ. (περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 34.61.981).

Η έκθεση «Τέχνη και Μαθηματικά» περιλαμβάνει έργα των Maurits Cornelis Escher και Victor Vasarely από τη μόνιμη συλλογή του μουσείου, τα οποία θα ανανεώνονται περιοδικά.
Πηγή: skai.gr