Βασιλιάς σε μια Κόλαση - μια ταινία του Μάριους Χολστ

Ο διακεκριμένος Νορβηγός σκηνοθέτης και παραγωγός Μάριους Χολστ, γνωστός από τους «Δεσμούς Αίματος», επιστρέφει με μια συγκλονιστική περιπέτεια επιβίωσης, βασισμένη σε ένα πραγματικό περιστατικό με τραγική κατάληξη που συνέβη το βαρύ χειμώνα του 1915 στο νησί Bastoy, στα νότια του Όσλο.

Από τις 8 Δεκεμβρίου λοιπόν, σε διανομή Feelgood Entertainment, δείτε μια ιστορία ανθρώπινης αλληλεγγύης και αυταπάρνησης, που φέρνει αντιμέτωπα το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας με το αδάμαστο νεανικό πνεύμα και πρωταγωνιστή τον γνωστό από τις ταινίες «Mama Mia», «The Girl with the Dragon Tattoo», «Melacholia», «Thor», Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο σωφρονιστικό ίδρυμα ενός νησιού στα νορβηγικά φιόρδ, μια ομάδα από αγόρια ηλικίας 11 έως 18 ετών βιώνει καθημερινά συνθήκες εντονότατης σωματικής και ψυχολογικής βίας. Αντί να τους παρέχουν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ο διευθυντής του ιδρύματος και οι φύλακες τούς υποβάλλουν σε επίπονες χειρωνακτικές εργασίες και σε κάθε μορφής εξευτελισμούς. Όμως, η άφιξη του 17χρονου Έρλινγκ στο ίδρυμα, πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα, καθώς η σφοδρή του επιθυμία να αποδράσει, θα οδηγήσει σταδιακά τον ίδιο και τους συγκρατούμενούς του σε μια βίαιη εξέγερση ενάντια στο απάνθρωπο καθεστώς…

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Εσθονία, καθώς στη
νήσο Bastoy λειτουργεί εδώ και κάποια χρόνια μια φυλακή χαμηλής
ασφαλείας.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Βραβείο Κοινού στο φεστιβάλ Nordic Film Days του Λούμπεκ
Amanda Awards Καλύτερης Ταινίας, Β’ Ανδρικού ρόλου και Πρωτότυπης Μουσικής Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ.

Σκηνοθεσία: Μάριους Χολστ
Σενάριο: Ντένις Μάνιουσον
Παραγωγή: Καρίν Γιούλσρουντ
Φωτογραφία: Γιον Άντρεας Άντερσεν
Μοντάζ: Μιχάλ Λετζιλόφσκι
Μουσική: Γιόχαν Ζέντερκβιστ
Πρωταγωνιστούν: Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρίστοφερ Γιόνερ, Μπέντζαμιν
Χέλσταντ, Τροντ Νίλσεν, Μάνιους Λανγκλέτ, Έλεν Ντορίτ Πέτερσεν
Διάρκεια: 115?

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία ΕΔΩ.

Πηγή: skai.gr