Τετάρτη βράδυ, στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ..

Μία μέρα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, και με αφορμή την επανένωση των θρυλικών Stone Roses, οι Tripwise (Χρήστος Δεμέτης, Άκης Μπί.-Πί) καταλαμβάνουν τα decks του Dunkel και αφιερώνουν τη βραδιά στην πόλη που ξεκίνησε τη μουσική "επανάσταση" στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το πλατό του Dunkel (Πανόρμου 117) θα παρελάσουν οι: Joy Division, New Order, James, Charlatans, Happy Mondays, Sex Pistols και οι λίστα συνεχίζεται με πάρα πολλά ακόμα ονόματα-μουσικούς θρύλους.

Από σήμερα και κάθε Τετάρτη ξεκινά ο κύκλος δίωρων συναντήσεων με μεταφραστές να παρουσιάζουν έναν συγγραφέα και το έργο του, όπως και την ιδιαίτερη σχέση που έχουν διαμορφώσει μαζί του, αποδίδοντας τα κείμενά του στα ελληνικά.

Μια διοργάνωση του Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (Παπαδιαμαντοπούλου 4) με πρώτη καλεσμένη η Κλαίτη Σωτηριάδου, η οποία θα μιλήσει για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου φιλοξενεί μόνιμα μια μικρή συλλογή από προσωπικά αντικείμενα και τις πρώτες εκδόσεις βιβλίων του Στρατή Τσίρκα, δωρεά της συζύγου του συγγραφέα από το 1994.

Για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Τσίρκα, το Μουσείο θα παρουσιάσει μια έκθεση με έργα φοιτητών του Δεύτερου Εργαστηρίου Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών εμπνευσμένα από την τριλογία του συγγραφέα «Ακυβέρνητες πολιτείες» που τον καθιέρωσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Sequence Theory Project, παρουσιάζουν απόψε την καινούρια τους δουλειά ζωντανά στο bios (Πειραιώς 84) στις 21.30 μ.μ. Μαζί τους οι Until A Better Name, με κοινές «σκοτεινές» -κατά πολλούς- μουσικές επιρροές, σε ένα βράδυ με ακουστικά όργανα, μελωδίες και ηλεκτρονικά μέσα.

Αντιδρώντας δυναμικά στην επίσημη απαξίωση οποιασδήποτε πολιτιστικής σκέψης και δράσης οι ομάδες της Κίνησης Μαβίλη μαζί με άλλους καλλιτέχνες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Κίνητρό τους η αναζήτηση με ίδια μέσα ενός μοντέλου λειτουργίας πολιτιστικού χώρου στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, (Ρήγα Παλαμίδου 2, Ψυρρή). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μετά από όλα τα παραπάνω το αποψινό μας ραντεβού για ποτό δίνεται κατά τις 10μ.μ. στο Pop (Κλειτίου 10Β). Ο πλέον έμπειρος διοργανωτής party Χρήστος Καλοπίτας, ανεβαίνει στα πλατό και μας προσκαλεί σε μια ηλεκτρονική χορευτική μουσική βραδιά.
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου