Κάποιοι χαίρονται ακόμα αυτή την πόλη

Το κεντρικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2011, εγκαινιάζεται σήμερα στον χώρο της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 Γκάζι). Πρόκειται για τη σημαντικότερη και πιο πλούσια εκδήλωση γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας. Με πολλάε εκθέσεις, διαλέξεις και ενδιαφέροντα projects

Ακυρώνεται τελικά η σημερινή συναυλιακή παράσταση του Steve Swallow και της Carla Bley, στο ΠΑΛΑΣ, λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής.

Τζαζ μουσικές όμως μπορείτε να απολαύσετε στο Half Note Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς). Ο σπουδαίος μουσικός George Cables Quintet, του οποίου το όνομα έχει ταυτιστεί απόλυτα με την σύγχρονη τζαζ, έρχεται στην Ελλάδα για πέντε μοναδικές εμφανίσεις από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.

Όσοι θέλουν μια δόση από …Haloween δε χρειάζεται να ξενυτευτείτε μέχρι το Μεξικό αλλά να κατευθυνθείτε προς Εξάρχεια. Ο Σύλλογος Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα "BALAM” διοργανώνει αντίστοιχο Φεστιβάλ (Ημέρα των Νεκρών 2011) Με θεατρικά δρώμενα, μεξικάνικα τραγούδια, διαλέξεις, μουσικές και χορούς …όσοι πιστοί προσέλθετε στο Bar Locomotiva, Μπόταση 7 και Σολωμού, Εξάρχεια.

Μπορεί να ονομάζουν το σόου τους: «This Show Will Never Happen Again», αλλά μην ανησυχείτε από σήμερα και κάθε Τετάρτη οι Πέτρος Μπουσουλόπουλος - Σοφία Βογιατζάκη - Γιώργος Αλουπογιάννης - Λεωνίδας Σώζος και Άρτεμις Ματαφιά δίνουν ραντεβού στο Socialista, Τριπτολέμου 33 στο Γκάζι.

Ελάτε να σουινγκάρουμε! Το «The Big Swing Party» είναι εδώ για την ακρίβεια στο «Lost and Found», Κεραμεικού 53 στο Μεταξουργείο. Κάθε δεύτερη Τετάρτη, οι Athens Lindy Hop οργανώνουμε ένα μεγάλο party χορού και ντύνοντας μουσικά την πόλη ατμόσφαιρα των δεκαετιών του '20-'50!

Όσοι δεν γνωρίζετε από swing ή και γενικότερα από χορό μην απογοητεύεστε! Από αυτό το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (12:00 - 14:00) ξεκινούν τα θεματικά σεμινάρια, των Athens Lindy Hop στο «The Swing Lounge» (Φθιώτιδος 24, Αμπελόκηποι). Θα συμπεριλαμβάνουν ειδικά μαθήματα επικεντρωμένα σε τεχνική, σε διαφορετικά στυλ αλλά και διαφορετικούς χορούς που ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία του swing.
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου