24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και όχι μόνο!

Το φετινό 24ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας, ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει έως 2 Νοεμβρίου. Περισσότερες από 50 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους θα παρουσιαστούν στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class και το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Η επίσημη έναρξη απόψε θα γίνει στις 20.30 στον κινηματογράφο Απόλλων Cinemax Class Σταδίου 19, με τη βραβευμένη από το Φεστιβάλ Καννών ταινία «Κάποτε στην Ανατολια» του Νουρί Τσεϊλάν.

Ανεβαίνοντας όμως τη Σταδίου στον αριθμό 24, στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, παρουσιάζεται η έκθεση In your Bedroom. Πρόκειται για τη φωτογραφική δουλειά της Ηλιάνας Αλεξάνδρου, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011.

Ο πολυχώρος «Αθηναΐς» ανεβάζει από απόψε το μουσικο-θεατρικό έργο των Άκη Δήμου και Σταμάτη Κραουνάκη, με την ομάδα ελληνικού μουσικού θεάτρου Σπείρα Σπείρα.

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει το διαδικτυακό έργο του Σπύρου Νάκα με τίτλο «Fever», στο Χώρο Νέων Μέσων. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος που απηύθυνε το ΕΜΣΤ το 2010 σε Έλληνες καλλιτέχνες νέων μέσων για την παραγωγή ενός νέου διαδικτυακού έργου. (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β 17 -19 & Ρηγίλλης).

Επόμενη στάση μας το Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17 στο Μετς). Ο πασίγνωστος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας της βραζιλιάνικης popular μουσικής, Vinicius Cantuaria, που έχει συνδεθεί ιδιαίτερα με όψεις της bossa nova και της βραζιλιάνικης τζαζ, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μας περιμένει από σήμερα και για πέντε μόνο εμφανίσεις στο… στέκι της τζαζ.

Ο Γιάννης Βαρελάς έχοντας σταθερή παρουσία σε εκθέσεις στο εξωτερικό και παράλληλα με τη συμμετοχή του στο φετινό Βραβείο ΔΕΣΤΕ, δημιουργεί μια νέα σειρά έργων με κολάζ, σχέδια και βιντεο-εγκαταστάσεις, με αναφορές σε χαρακτήρες των ανεξάρτητων παραγωγών ταινιών τρόμου της δεκαετίας του '70 αλλά και τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδιά της ίδιας περιόδου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως μέχρι 26Νοεμβρίου στην Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28.

Ετοιμαστείτε όμως και για αύριο διότι:

-συναντιούνται οι Blues Wire με τους Απροσάρμοστους στο Κύτταρο προκειμένου να μας δείξουν τι μπορούν να καταφέρουν μαζί .

-το six DOGS γίνεται 2 χρονών και φυσικά το γιορτάζει με ένα μεγάλο party, προς τιμήν των φίλων, συνεργατών και των ανθρώπων που καθημερινά το κάνουν να σφύζει από ζωή.

-οι Amateurboyz γιορτάζουν το Halloween με το 1ο Amateur Party" στο Alphabetalamda.

Λεπτομέρειες για το πού και πότε στο αυριανό μας ραντεβού!
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου