Όλα όσα θα συμβούν απόψε και το Σ/Κ

Μπαζάρ στο βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου. Το περιμένουμε πώς και πώς! Το βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, ανοίγει σήμερα τις πόρτες του, με προσφορές σε προγράμματα παλαιότερων θεατρικών παραστάσεων, σε τιμές από 1 έως 2 Ευρώ.

Μπορείτε επίσης να βρείτε και γνωστούς τίτλους θεατρικών έργων του ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτορίου, λευκώματα και μελέτες, από την εξειδικευμένη συλλογή του…Το Bazaar θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ημέρες και ώρες παραστάσεων.

Μιας και μιλάμε για βιβλία, σήμερα ο εκδοτικός οίκος Οξύ συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με live του παραγωγού Ion και laptop live set από τον Κωνσταντίνο Βήτα, μετά τις 22:00, στο Floral, Θεμιστικλέους 80.

Αλλάζοντας περιοχή, παραμένοντας όμως στο κέντρο, η οπτικοακουστική κολεκτίβα των drog_A_tek, έρχεται σήμερα το βράδυ, με ένα νέο project που έχει τίτλο «Too Late To Care», στο Gagarin 205, Λιοσίων 205.

Έχοντας δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή τους ότι ως χώρα φαίνεται να περνάμε την πιο κλειστοφοβική και αιματοβαμμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας, οι drog_A_tek αποτελούν ένα ελαστικό μουσικό σχήμα που αυτοπροσδιορίζεται σε κάθε του συνάντηση.

Φύγαμε για Γκάζι. Σήμερα και αύριο όμως η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασσιλικός, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες του καλοκαιριού, θα εμφανιστούν στο Gazarte, Βουτάδων 32-34.

Εκτός από το αποψινό βράδυ όμως, έρχεται και ένα πλούσιο Σαββατοκύριακο!

Για τους λάτρεις της reggae σκηνής, το Σάββατο, λίγο μετά τις 22.30 η Anna Mystic θα αναλάβει το Dj set στο bar του πρώτου ορόφου του «Bios», Πειραιώς 84.

Την ίδια ώρα, στον Κεραμεικό στο ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, οι Last Page διοργανώνουν ένα party... σπιτικών προδιαγραφών με μουσικές επιλογές από Abba και Kim Wilde μέχρι Judas Priest και Queens of the Stone Age.

Η πόλη όμως δε ζει μόνο τη νύχτα!! Τα Σαββατοκύριακα, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει ευκαιρίες για να γνωρίσουμε την πόλη και τα μνημεία της, διοργανώνοντας δωρεάν ξεναγήσεις. Μεταξύ άλλων, αυτό το Σάββατο στο Μουσείο Ακρόπολης και την Κυριακή στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αύριο στις 12.30 το μεσημέρι, οι εκδόσεις Πατάκης παρουσιάζουν το βιβλίο της Σοφίας Παπαϊωάννου "Κρυμμένο στο Αιγαίο", στον Iανό, Σταδίου 24.

Το Σαββατοκύριακο επίσης, μην χάσετε την 1η έκθεση Χειροτεχνίας στην Αθήνα, "Χειροτέχνικα", στον πολυχώρο Parapera, Αχαρνών 61, από τις 10.00 το πρωί έως και τις 22.00 το βράδυ.

Πλέξιμο, ραπτική, κέντημα, γυαλί, βιτρώ, χαρτοτεχνίες, κόσμημα, φυσικά σαπούνια και κεριά, είναι μόνο μερικές από τις δημιουργικές ασχολίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της "Χειροτέχνικα", όπου περισσότερα από 20 εργαστήρια και καταστήματα θα εκθέσουν τα "πολύτιμα" υλικά τους.
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου