Οι Encardia και ο Κώστας Θωμαΐδης στο κηποθέατρο Παπάγου

Πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού και μετά από τις αξέχαστες συναντήσεις τους με το Φοίβο Δεληβοριά (2009) και τον Ηλία Λογοθέτη (2010), οι encardia επιστρέφουν στο κηποθέατρο Παπάγου, αυτή τη φορά μαζί με τον αγαπημένο τους φίλο και εξαιρετικό ερμηνευτή Κώστα Θωμαϊδη.

Ο λυρισμός και η απαράμιλλη ευαισθησία του Κώστα Θωμαϊδη στην ερμηνεία κλασσικών ιταλικών τραγουδιών και η δυναμική των encardia στο χειρισμό της μουσικής τους γλώσσας έστησαν ένα όνειρο με νότες και λέξεις τραγουδιστές, που περιδιαβαίνει την Ιταλία από τη Βενετία και τα στενά της Τοσκάνης μέχρι την πεδιάδα του Σαλέντο και τα σοκάκια της Νάπολης...

encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα, που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Ιδρύθηκαν το 2004 και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν 400 ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νότια Γαλλία, τη Γερμανία, την Αλγερία και την Κύπρο. Έχουν κυκλοφορήσει πέντε δίσκους, που απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές, ενώ ιδιαίτερα έχει σχολιαστεί η μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό, όταν βρίσκονται στη σκηνή.

Ο Κώστας Θωμαϊδης απο τα οκτώ του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστούσε στο παιδικό θέατρο Θεσσαλονίκης, όπου μεγάλωσε. Έχει τραγουδήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης, αλλά και στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Τουρκία, την Αίγυπτο κ.α. Εξαιρετική η συνεργασία του με πολλούς συνθέτες μας, αλλά ιδιαίτερα με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο. Μαζί με τους encardia έχει τραγουδήσει αρκετές φορές κορυφαία τραγούδια από το Ιταλικό ρεπερτόριο.

Το χορευτικό ντουέτο Ballo del mare, αναπόσπαστο κομμάτι των encardia, παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδοχές του χορού της ταραντέλλας (pizzica, tammuriata και Gargano), που για αιώνες λειτούργησε θεραπευτικά εξ αιτίας του δηλητηριώδους τσιμπήματος της αράχνης «Ταραντούλα» και διατηρείται ζωντανός μέχρι σήμερα στις περιοχές του Σαλέντο, της Νάπολης και του Γκαργκάνο (Νότια Ιταλία)..

Στη συγκεκριμένη παράσταση θα ακουστούν και τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά των encardia με τίτλο «Μηterra», ενώ μια επιλογή από τις πιο δυναμικές ταραντέλλες του Ιταλικού νότου θα οδηγήσουν τα βήματα των θεατών στη σκηνή!!!

Ώρα έναρξης: 8.30μμ
Εισιτήρια: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Παιδιά κάτω των 10 ετών:δωρεάν στη σκηνή του θεάτρου.

Εισιτήρια προπωλούνται στο www.ticketservices.gr και στο www.viva.gr, στο 210 72 34 567, στο Δήμο Παπάγου (Αναστάσεως 90), στο πολυκατάστημα Δαναός (Μεσογείων 230, Χολαργός), στον πολυχώρο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα) και στο βιβλιοπωλείο Μελωδικό Καράβι (Κολοκοτρώνη 49, Αθήνα). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 211 11 98 900.

Υποστηρικτής της συναυλίας είναι το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.
Πηγή: skai.gr