Με μια κάμερα στο χέρι

Εκτός από το γεγονός της ημέρας, που δεν είναι άλλο από το ReMap 3, το οποίο πραγματοποιείται στην περιοχή Κεραμεικός – Μεταξουργείο, ζούμε σε μια πόλη που γίνονται πολλά και ενδιαφέροντα δρώμενα.

Σήμερα ξεκινάει, για δεύτερη χρονιά το Ark Festival στην Τεχνόπολις, στο Γκάζι. Ένα πολυαναμενόμενο για αρκετούς, φεστιβάλ, το οποίο στηρίζει την ελληνική μουσική σκηνή. Φέτος, μας υποδέχεται,μεταξύ άλλων, με τους Locomondo, το Φοίβο Δεληβοριά και τον Πάνο Μουζουράκη ενώ, αύριο με τη Μόνικα και τους IMAM BAILDI και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.

Ανεβαίνοντας όμως την οδό Ομήρου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, συμβαίνει κάτι εξαιρετικό!
Η κινηματογραφική κολεκτίβα LabA με Έλληνες και ξένους επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές και το LaborBerlin παρουσιάζουν απόψε και αύριο ταινίες – φιλμάκια, που γυρίστηκαν με μια κάμερα στο χέρι και θέμα έχουν την Αθήνα. Το «Hands Over Cinema Athens 2011» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε και έχει ελεύθερη είσοδο. Το skai.gr συνομίλησε με τον Βασίλη Μπούρικα, επιμελητή κινηματογραφικών προγραμμάτων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ
Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου