Όταν το Μουσείο βγαίνει στο δρόμο, κάτι συμβαίνει!

Ας παραδεχτούμε όλοι, ότι δεν ήταν και η καλύτερη μας, ως μαθητές, να μας πηγαίνουν σε Μουσεία, αλλά τέλος πάντων εκείνη την ημέρα χάναμε μάθημα και αυτό είχε σημασία! Τα χρόνια όμως πέρασαν και λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο η έλλειψη ενδιαφέροντος καταφέραμε να ζούμε σε μια πόλη με τέτοια ιστορία, της οποίας τα Μουσεία επισκέπτονται, ως επί το πλείστον, μόνο τουρίστες!

Πόσο πιο ελκυστικό, όμως από το να βγουν τα έργα τέχνης στο δρόμο; Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στις «Δράσεις στην Πόλη» του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάζοντας σημαντικά έργα από τις συλλογές του αλλά και νέες παραγωγές σε δρόμους, πλατείες και πάρκα της Αθήνας. Ξεκινώντας από σήμερα, στον Πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου θα γίνει βραδινή προβολή του video «Δημόσιος Διάλογος με τον Γιόζεφ Μπόις», με θέμα τη σχέση πολιτικής-τέχνης αλλά και τη σημασία του δημόσιου διαλόγου.

Στο πρόγραμμα του ΕΜΣΤ για το Σεπτέμβριο είναι και η Πλατεία Κοτζιά, η Πλατεία Ομονοίας, το Άλσος Παγκρατίου αλλά και η Ακαδημία Πλάτωνος, όπου θα παρουσιάζονται βίντεο, γλυπτά, οπτικοακουστικά και ηχητικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Επειδή το καλοκαίρι, τελείωσε, ό, τι και να λέμε,, όσο και αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε, θα φροντίσουμε να «χρυσώσουμε» το χάπι. Θα παραμείνουμε φυσικά στην Αθήνα, αλλά θα μεταφερθούμε σε έναν δρόμο, κατακλυσμένο συνήθως από φοιτητόκοσμο, που θυμίζει «κάπως» νησί! Είτε με Λεωφορείο, είτε ΜΕΤΡΟ κατεβαίνουμε στη στάση «ΠΑΝΟΡΜΟΥ».

Στον αριθμό 117 στο κτίριο 46, ξεκινάει σήμερα το «Dunkel Street Festival». Ένα τετραήμερο Φεστιβάλ με πολύ μουσική αλλά και πλούσιο bazaar! Κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, σαπούνια, μαρμελάδες, αλλά και διάφορα άλλα χρηστικά αντικείμενα μπορείτε να ανακαλύψετε στο bazaar του Φεστιβάλ, που αρχίζει σήμερα υπό τους ήχους των «The Bet» live. Σημειώστε ,ότι καθημερινά υπάρχει happy hour με καλύτερες τιμές, από τις 18:00 – 22:00.

Η ώρα πέρασε και η βδομάδα τελειώνει (η Παρασκευή απέμεινε). Μπορούμε λοιπόν, να το ρίξουμε έξω! Κατηφορίζουμε Γκάζι. Διασχίζουμε την κατάμεστη – από κόσμο και μπύρες - πλατεία και φτάνουμε στο «ΤΩΡΑ Κ 44», στην Κωνσταντινουπόλεως. Εκεί, οι ιδιοκτήτες του Fab Liquid Recording Studios, Άρης Ζέρβας και Νίκος Αγλούπας σε συνεργασία με το «ΤΩΡΑ Κ 44», εγκαινιάζουν απόψε τη συνεργασία τους με ένα party και υπόσχονται κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα ένα live με συγκροτήματα, τα οποία συνεργάζεται το γνωστό στούντιο ηχογραφήσεων! Η είσοδος είναι ελεύθερη και το party ξεκινάει μετά τις 22.00!

Αυτά για σήμερα. Ό, τι κι αν επιλέξετε πάντως να κάνετε σήμερα, κρατήστε δυνάμεις και για αύριο. Ενδεικτικά, σας λέμε, ότι ξεκινάει 2-ήμερο techno party στο six Dogs, για ένα δυναμικό Φθινόπωρο! Περισσότερα αύριο....

Πηγή: Γράφει η Άννα Μπουσδούκου