KantuKorpu meets Keith Terry @ Playground

Το ελληνικό σχήμα bodymusic υποδέχεται έναν κορυφαίο μουσικό και κρουστικό χορευτή από την Αμερική, τον KeithTerry.

O KeithTerry, ξεκινώντας την καριέρα του ως κρουστός και drummerστο JazzTapEnsemble ήρθε γρήγορα σε επαφή με τους κρουστικούς χορούς. Έτσι λοιπόν δεν άργησε να μετατρέπει τα drumpattern του σε χτυπήματα των χεριών και των ποδιών και να γεννηθεί ένα μοναδικό δικό του στυλ ήδη από τη δεκαετία του ‘90. Έκτοτε, εκτός από τις συνεχής solo του εμφανίσεις παγκοσμίως, απαριθμεί και έναν εντυπωσιακό αριθμό συνεργασιών που περιλαμβάνει τους BobbyMcFerrin, Freddie Hubbard, Robin Williams, Charles “Honi” Coles, Turtle Island String Quartet, Jovino Santos Neto, Barbatuques, Gamelan Sekar Jaya, Kenny Endo, Tex Williams κα Στα δικά του groupprojectsσυγκαταλέγονται οι SlamminAll-BodyBand, CrosspulsePercussionEnsemble, ProfessorTerry’sCircusBandExtraordinaire και BodyTjak (withIWayanDibia).

Οι KantuKorpu είναι το ελληνικό bodymusic σχήμα που με αφετηρία έμπνευσης την πλούσια ελληνική μουσική παράδοση, ενορχηστρώνει συνθέτει και χορογραφεί με τη δικιά του σύγχρονη ματιά. Τα μέλη του group Θάνος Δασκαλόπουλος, Simone Mongelli και Γιώτα Πεκλάρη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πλήρες μουσικό σύνολο που το μοναδικό μέσο έκφρασης είναι το σώμα.

Αυτό ακριβώς που σημαίνει και ο τίτλος KantuKorpuστα βλάχικα, «Το τραγούδι του σώματος». Από την ίδρυση τους το 2009 και την πρώτη παρουσίαση τους στο GoingYouthFestival στο project StepsinTimeτης Μάριας Φλωράτου, το σχήμα έχει ήδη σημαντικές συνεργασίες με τorockgroupΚίτρινα Ποδήλατα, το μουσικό σχήμα MusicaMista και τους διεθνώς γνωστούς HeatherCornellκαι MaxPollak (RumbaTap).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διήμερα σεμινάρια και μια συναυλία:

Σεμινάρια

Χρησιμοποιώντας το αρχαιότερο μουσικό όργανο –το ανθρώπινο σώμα- το σεμινάριο περιλαμβάνει τη δημιουργία funky, originalκαι παραδοσιακής μουσικής χρησιμοποιώντας claps, slaps, snaps, stepsκαι τη φωνή. Η μουσική με το σώμα (bodymusic) είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αφομοίωσης ρυθμού, που εξελίσσει την αίσθηση του παλμού, τη φρασεολογία, την ακουστικής ικανότητα, την ανεξαρτησία, τον προσανατολισμού και τη συμμετοχή σε μουσικά σύνολα μέσω της χρησιμοποίησης ρυθμικών τεχνικών όπως poyrhythms, polymeters, phasing, crosspulsesκαι half-time/doubletime. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για μουσικούς, χορευτές και όλους όσους ασχολούνται με τη κίνηση και το ρυθμό όπως ηθοποιοί, dj’sμέχρι και filmeditors- για οποιονδήποτε θέλει να εμβαθύνει στις ρυθμικές του δυνατότητες.

Παρασκευή 23/09
19:00 - 20:30 > Αρχάριο (Για όσους έχουν μικρή εμπειρία ενασχόλησης με το ρυθμό)
21:00 - 22:30 > Προχωρημένο

Σάββατο 24/09
11:30 - 13:00 > Αρχάριο (Για όσους έχουν μικρή εμπειρία ενασχόλησης με το ρυθμό)
13:30 - 15:00 > Προχωρημένο

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
1 μάθημα: 25 €
2 μαθήματα: 40 €
Δηλώσεις συμμετοχής online:https://tapmotif.wufoo.com/forms/body-music-with-keith-terry-playground/

Συναυλία

Οι KantuKorpu υποδέχονται τον KeithTerryκαι άλλους φίλους μουσικούς και χορευτές σε μια μοναδική συναυλία στο Playground.
Ώρα: 21:30
Είσοδος: 10€
Τα σεμινάρια και η συναυλία θα γίνουν στο χώρο Playground, Βουτσαρά 6 Βοτανικός (Μετρό Κεραμεικός)
210 8544836 / info@tapmotif.net

Πηγή: skai.gr