«Τελευταίο χειροκρότημα» στον Λυκούργο Καλλέργη

Με ένα τελευταίο θερμό χειροκρότημα αποχαιρέτησαν την Τρίτη τον θεατρΆνθρωπο Λυκούργο Καλλέργη, φίλοι, συνάδελφοι, συναγωνιστές του και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Ο Λυκούργος Καλλέργης κατάφερε με τις ιδιότητές του ως καλλιτέχνης και ως πολιτικός να ταυτίσει την ιδιωτική και τη δημόσια πλευρά του ανθρώπου, ξεχωρίζοντας με τις φιλοπρόοδες ιδέες του στους αγώνες
του 20ου αιώνα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Λυκούργος Καλλέργης σήκωσε αντάξια το ιστορικό του όνομα (γιος του πρωτοπόρου σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη), αλλά και «έγραψε τη δική του πολυδιάστατη ιστορία, σαν ηθοποιός, μεταφραστής, συγγραφέας, πολιτικός. Υπήρξε σύνδεσμος της Αριστεράς με τον πολιτισμό» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τον Μυλοποταμίτη Λυκούργο Καλλέργη «που ενσάρκωσε το πρότυπο του καλού Ρεθυμνιώτη», αποχαιρέτησε με συγκίνηση ο συμπατριώτης του, Μανώλης Οθωνας.

«Τον ακούραστο αγωνιστή της δημοκρατίας με τις ιδέες της Αριστεράς, που διακόνησε την πατρίδα με υψηλό ήθος, αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα στον πολιτισμό
Πηγή: skai.gr