Χωρίς κόκκινο... σορτσάκι ο Σούπερμαν

Ένα... μείζον ζήτημα απασχολούσε τις τελευταίες ημέρες τους (σκληροπυρηνικούς) οπαδούς του Σούπερμαν, και των κόμικς γενικότερα, ενόψει της νέας ταινίας του που θα προβληθεί στις αίθουσες στα μέσα Ιουνίου του 2013.

Φοράει ο «άνθρωπος από ατσάλι»... κόκκινο εσώρουχο στη νέα στολή του; Οι εκτιμήσεις έδιναν και έπαιρναν, καθώς η πρώτη επίσημη φωτογραφία επιμελώς απέκρυπτε το... μεγάλο μυστικό.

Οι ερασιτεχνικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα αποκαλύπτουν όμως την αλήθεια: το εσώρουχο στη στολή του πιο δημοφιλούς κόμικς ήρωα αποτελεί παρελθόν, αποκάλυψη που έβαλε... φωτιά στα διάφορα fora!

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι αποκαλούμενοι «fan boys» (και «fan girls») είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τη στολή του νέου Σούπερμαν. Διαφωνίες για την απόχρωση του γαλάζιου στη στολή, αντιπαραθέσεις για το μέγεθος της μπέρτας, συγκρούσεις για το μέγεθος και το σχέδιο του «S», οργή γιατί εξαφανίστηκε η κλασική μπούκλα στο μέτωπο... Οι νέες φωτογραφίες απλώς αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι σκηνοθέτης του νέου φιλμ είναι ο Ζακ Σνάιντερ, (με εμπειρία στη μεταφορά κόμικς στη μεγάλη οθόνη μετά το «300» και το «Watchmen»), παραγωγός είναι ο Κρίστοφερ Νόλαν (σκηνοθέτης των δύο τελευταίων ταινιών «Μπάτμαν»), ενώ το καστ αποτελείται από πολύ γνωστούς ηθοποιούς (Ράσελ Κρόου, Τζούλια Ορμοντ, Κέβιν Κόστνερ, Λόρενς Φίσμπερν, Νταϊάν Λέιν, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον), με εξαίρεση τον ηθοποιό που υποδύεται τον Σούπερμαν, τον βρετανό Χένρι Κάβιλ ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός – τουλάχιστον στο αμερικανικό κοινό.

Για το ευρύ κοινό πάντως, σημασία δεν έχουν τα κόλπα του μάρκετινγκ, αλλά αν η ταινία θα είναι καλή, έστω και αν ο Σούπερμαν δεν φοράει πια το... περίφημο κόκκινο σώβρακο.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας