Κλείσιμο

Στις 12 Αυγούστου στην Αίγινα το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ

Με τίτλο «Μ΄ένα τραγούδι πάντα ανοίγει ο δρόμος για τους ουρανούς», εμπνευσμένο από στίχο του Νίκου Γκάτσου, ξεκινά το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, στις 12 Αυγούστου (θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου) σε τέσσερις μαγευτικούς χώρους της πόλης: στην παραλία της Αύρας, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, στο αμφιθέατρο της οικίας Seegy στην Παχεία Ράχη και για πρώτη φορά φέτος στο ναό της Αφαίας και το Μουσείο Καπράλου.

Με τις ιδιαίτερες επιλογές του και με το σταθερά χαμηλό εισιτήριό του, δίνει και πάλι τη δυνατότητα στους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους να απολαύσουν μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας, ενώ έχει προγραμματισθεί και μία προφεστιβαλική εκδήλωση στις 5 Αυγούστου.

Με καλλιτεχνική διευθύντρια τη διάσημη σολίστ πιάνου Ντόρα Μπακοπούλου, το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας», με έμφαση στη μουσική δωματίου, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006. Από την πρώτη στιγμή γνώρισε μεγάλη αποδοχή από τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πολλούς επισκέπτες του, και έγινε αναπόσπαστο μέρος του αιγινήτικου καλοκαιριού.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές βραδιές όπως: Βραδιά με Μουσική Μπαρόκ, Βραδιά με Λήντερ του Σούμαν, Βραδιές με Μουσική Δωματίου, Βραδιά Γκάτσου, Βραδιά με Αμερικάνικες Μπαλάντες κ.α. Λιγότερες φέτος οι διεθνείς μετακλήσεις, αλλά επιστρέφουν εξαιρετικοί διεθνείς ερμηνευτές (Λίλυ Μάισκυ, Αλίσα Μαργκούλις, κ.α.), όπως και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με ένα επιλεγμένο πρόγραμμα.

Πηγή: skai.gr