Μακρινή συγγενής της Τζέιν Όστιν η... Κέιτ Μίντλετον

Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, είναι μακρινή συγγενής της Βρετάνης συγγραφέως Τζέιν Όστιν, ανακοίνωσε την Τρίτη η ιστοσελίδα γενεαλογίας Ancestry.com.

Σύμφωνα με την Ancestry.com, η νέα δούκισσα του Κέμπριτζ και η συγγραφέας του «Περηφάνεια και Προκατάληψη» είναι ενδέκατες εξαδέλφες κι έχουν κοινό πρόγονο τον Χένρι Πέρσι, που έζησε τον 15ο αιώνα, ο οποίος ήταν δεύτερος κόμης του Νορθάμπερλαντ.

Η 29χρονη Μίντλετον, μία «κοινή θνητή» χωρίς αριστοκρατική καταγωγή, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, δεύτερο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, τον Απρίλιο μετά από σχέση εννέα χρόνων.
Μετά τον γάμο έλαβε τον τίτλο Κάθριν, δούκισσα του Κέμπριτζ.

«Η διαπίστωση ότι συνδέονται η δούκισσα του Κέμπριτζ και η Τζέιν Όστν είναι εντυπωσιακή καθώς, από πολλές απόψεις, η Κάθριν είναι η σύγχρονη ηρωϊδα της Τζέιν Οστεν: μία νεαρή μεσοαστή παντρεύεται τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας», λέει η Αναστέζια Χάρμαν, επικεφαλής ιστορικός της Ancestry.com.

«Η Τζέιν Όστιν μπορεί να έχει γράψει (βιβλία) του τύπου 'κι εκείνοι έζησαν καλά', αλλά φαίνεται ότι η Κάθριν έχει βρει έναν πραγματικό και όχι μυθιστορηματικό ήρωα για να περάσει μαζί του τη ζωή της και πολύ μετά τον επίλογο», πρόσθεσε η Χάρμαν.

Γεννημένη στην Αγγλία το 1775, η Τζέιν Όστιν είναι μία από τις διασημότερες συγγραφείς στον κόσμο. Στα έργα της συγκαταλέγονται τα: «Λογική και Ευαισθησία», «Έμμα» και «Πειθώ».
Πηγή: skai.gr