Γ. Αλαφούζος: O κρατικός παρεμβατισμός προκαλεί στρεβλώσεις στα ΜΜΕ

Για τις στρεβλώσεις που έχει προκαλέσει η παρέμβαση του κράτους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στο Συνέδριο «Επικοινωνία, η επόμενη μέρα».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε τον νόμο Βενιζέλου που δημιούργησε προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, όπου οι πρώην υπουργοί Δ. Ρέππας και Θ. Ρουσόπουλος νομιμοποίησαν τους παράνομους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Αποτέλεσμα -όπως είπε - των στρεβλώσεων αυτών είναι επιχειρήσεις από τη μια να μην πληρώνουν ούτε καν το ρεύμα που χρησιμοποιούν, και από την άλλη να συνάπτουν υπέρογκα δάνεια. 

Εκτίμησε ότι το 2011 θα είναι ένα πιο δύσκολο έτος. Δεν απέκλεισε ακόμα και το κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών, προσθέτοντας όμως ότι θα δημιουργηθούν νέοι όμιλοι στα μέσα ενημέρωσης παράλληλα με ανεξάρτητες εταιρείες.

Ο κ. Αλαφούζος τόνισε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη επιχείρηση που με τη στάση της απειλεί να ανατινάξει την λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Έχουμε παρεξηγήσει την ελευθερία της γνώμης με την ανομία -πρόσθεσε- παρατηρώντας ότι υπάρχει μια νομενκλατούρα κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών την ίδια ώρα που δεν λειτουργούν οι θεσμοί, ούτε υπάρχουν ηγετικές ομάδες στον αστικό χώρο.

Με αφορμή εξάλλου το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 1821, ο κ. Αλαφούζος τόνισε ότι υπάρχουν «δύο Ελλάδες», μια που κοιτάει προς την Δύση και η άλλη προς την Ανατολή.

Επικαλούμενος τον καθηγητή φιλοσοφίας Στέλιο Ράμφο, σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην Δύση έχουν συνειδητοποιήσει πως οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται, σε αντίθεση με την Ανατολή που θεωρείται ότι οι νόμοι είναι συζητήσιμοι.
Πηγή: skai.gr