Κλείσιμο

Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας στη Νέα Υόρκη

«Μαρία Κάλλας: Μια Γυναίκα, μια φωνή, ένας μύθος» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται αύριο στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης.

Η έκθεση, η οποία θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 30 Μαρτίου, περιλαμβάνει είκοσι δυο κουστούμια από εμφανίσεις της αξέχαστης Ελληνίδας υψιφώνου, τριάντα κοσμήματα, τριάντα σπάνιες φωτογραφίες που πρόσφερε το Ίδρυμα της Βουλής, χειρόγραφα, βιβλία, επιστολές και άλλα αντικείμενα.

Η έκθεση παρουσιάζεται με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Για την ετοιμασία της έκθεσης, το περιεχόμενο και το συμβολισμό της μίλησαν εκπρόσωποι των διοργανωτών και των φορέων που συμμετέχουν στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Μαρία Κάλλας της Βενετίας, Μπρούνο Τόζι, αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που είχε με την Κάλλας και στον «εκπληκτικό χαρακτήρα» της, επισημαίνοντας ότι μέρος των εκθεμάτων ανήκουν στο ίδρυμά του. Για πρώτη φορά, η έκθεση παρουσιάστηκε στη Βενετία το 1993.

Στη συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησε και ο διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Νέας Υόρκης, Ρικάρντο Βιάλε, παρέστησαν επίσης ο πρόξενος της Ελλάδας, Ευάγγελος Κυριακόπουλος, η υποπρόξενος της Ιταλίας, Λουτσία Πασκουαλίνι και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Νιάρχου Στέλιος Βασιλάκης.
Πηγή: skai.gr