Επενδύσεις για την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά»

Τη δημιουργία γειτονίας μουσείων, μεταξύ των οποίων και αρχαιολογικό, ναυτικό και μετανάστευσης, προβλέπει
το πενταετές επενδυτικό σχέδιο "Πολιτιστική Ακτή Πειραιά", που εκπονήθηκε από τον ΟΛΠ.

Προβλέπει επίσης ενοποιήσεις των χωρών του λιμανιού με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, πάρκα και χώρους εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών όπως ξενοδοχεία, και εστιατόρια.

Τα έργα υποδομής θα γίνουν σε έκταση περίπου 180 στρεμμάτων από τον Άγιο Διονύσιο έως την Ακτή Βασιλειάδη

Το κόστος για την πρώτη φάση των έργων εκτιμάται στα 70 εκατομμύρια ευρω και αναμένεται να δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.

Παράλληλα θα γίνουν έργα ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο αρχαιολογικών μνημείων, ενώ θα αναδειχθούν τα Ηετιώνεια Τείχη, με σκοπό να καταστούν πόλος έλξης.

Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ και συγχρηματοδότησης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η παρουσίαση του master plan της «Πολιτιστικής Ακτής» πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτή σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνου, Θαλασσίων Υποθέσεων, Γ. Διαμαντίδη, των Αντιπεριφερειαρχών, Πειραιά, ΣΤ. Χρήστου και Νήσων, κ. Δ. Κατσικάρη, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία για την ανάπτυξη του Πειραιά ιδιαίτερα σε μια περίοδο που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης διογκώνεται η ανεργία και πλήττονται πολλοί παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Πηγή: skai.gr